Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarny ekran w laptopie

Mr.Madness

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż ostatnio mam taki problem i nie wiem jak to naprawić.

Kupiłem rok temu laptopa do oglądania filmów ''Emachines''. Ostatnio jak mi się rozładował, po włączeniu wszystko dobrze chodziło, nic nie piszczało ale nie było obrazu.

Nie wiem co z tym mogę zrobić, myślałem że się nagrzał, lecz chłodzę go już 2 dzień i nic z nim się nie dzieje.

Tak jak pisałem, normalnie wszystko chodzi jak go odpalam, nic nie piszczy tylko nie ma obrazu.

Proszę o pomoc!

Opublikowano

Jeśli widać to poszło podświetlanie matrycy, wystarczy wymienić świetlówkę albo inwerter 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Weź latarke, poświeć w monitor i zobacz czy coś widać (ikony czy cus)

Sprawdzałem już na pierwszy dzień, nic nie widać.

Opublikowano

To kup nową matrycę albo napraw grafikę.

Lepiej chyba kupić laptop 

Opublikowano

Ja man wiedzieć czy jest zepsuty i czy w ogolę jeszcze działa?

Sprawdź sobie sam podpinając monitor albo oddaj do serwisu. 

Opublikowano

Ja man wiedzieć co jest dokładniej zepsute i czy w ogolę działa?

Sprawdź sobie sam podpinając monitor albo oddaj do serwisu. 

Gościu jak masz mi sapać w temacie i nabijać sobie posty, to najlepiej zrobisz nie spamując tutaj swoją głupotą i daj się wypowiedzieć innym użytkownikom.

Zapytałem się czy już nie będzie działać ponieważ napisałeś ''lepiej chyba kupić laptop''.

Skoro lepiej oddać do serwisu jak piszesz, to nie wiem po co jest dział ''Usterki''.

Opublikowano

Nie wydurniaj się  w swoim własnym temacie i sprawdź sobie na monitorze czy działa !  Ja mam za ciebie to sprawdzić, powiedz mi jak mam to zrobić ?

To twój problem sprawdzić  a nie nasz zgadywać skoro pytasz. Ne potrafisz zrobić czy naprawić oddaj do serwisu albo komuś kto ma pojęcie jak naprawić. 

Skoro cię stać zabulić 200 zł za matrycę to sobie wymieniaj i naprawiaj.  O ile to jest uszkodzona matryca, jeśli nie ona to inwerter, jeśli nie obywa poprzednie to świetlówka za 5 zł.  
Lepiej kupić laptop używany ( 200-400 zł ) niż zapłacić za naprawę praktycznie tyle samo. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...