Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wgrywaniem wpisów mob_proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie prosił bym o pomoc z wpisami:

oto 1 z wielu błędów ,ani 1 wpisu nie mogę wgrać nie wiem czym to spowodowane

1136 - Column count doesn't match value count at row 1

To są te wpisy których wgl nie mogę wgrać

pliki Terenzo

http://wklej.to/Pe08c

Opublikowano

Podaj mi Twoje mob_proto to Ci ogarnę wpisy.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Nie skumałeś, ja chce mob_proto z ftp o ile posiadasz mob_proto a nie chcę wpisów..

W /var/db/mysql/player masz mob_proto, 3 pliki.

Z errora wynika że brakuje Ci wpisu sql do kolumny count.

Opublikowano

Tak poza tym daj mi proszę mob_proto, z których wyciągnąłeś to sql bądź plik .sql bo jak widać na wklej.to masz tam nie polskie znaki tylko jakieś hm

'Schildkr�tenfels'

No xD chyba że chcesz takie to dla mnie nie ma problemu i dam Ci z takimi dziwnymi znakami co są tutaj: http://wklej.to/Pe08c

Opublikowano

Tak poza tym daj mi proszę mob_proto, z których wyciągnąłeś to sql bądź plik .sql bo jak widać na wklej.to masz tam nie polskie znaki tylko jakieś hm

'Schildkr�tenfels'

No xD chyba że chcesz takie to dla mnie nie ma problemu i dam Ci z takimi dziwnymi znakami co są tutaj: http://wklej.to/Pe08c

te sql zrobiłem z mob_proto klientowego

Opublikowano

te sql zrobiłem z mob_proto klientowego

Aha? to się nie dziwie, tak poza tym po co wgrywać z klienta do serwa? najlepiej edytować na serwie i pobrać do klienta? lepiej tak niż robić sobie pod górkę..

Na serwie nie masz zbyt wiele do usuwania a jeśli chcesz stworzyć nowy wpis to wystarczy odczytać jakie ID chcesz dodać z klientowego do serwerowego i podmieniasz po prostu w serwerowym, później prościej pobrać z serwa mob_proto i zapakować do klienta bądź jak zrobisz takie same co w kliencie to nawet pakować nie musisz ;p

Bo tak to dłużej zejdzie edytowanie sql na to co jest w klientowym niż zmienić w serwerowym parenaście wpisów a tak poza tym w klientowym nie ma tego samego co w serwerowym, są tylko z 5 albo 6 kolumn z tego co pamiętam? a w serwerowym masz 52.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Aha? to się nie dziwie, tak poza tym po co wgrywać z klienta do serwa? najlepiej edytować na serwie i pobrać do klienta? lepiej tak niż robić sobie pod górkę..

Na serwie nie masz zbyt wiele do usuwania a jeśli chcesz stworzyć nowy wpis to wystarczy odczytać jakie ID chcesz dodać z klientowego do serwerowego i podmieniasz po prostu w serwerowym, później prościej pobrać z serwa mob_proto i zapakować do klienta bądź jak zrobisz takie same co w kliencie to nawet pakować nie musisz ;p

Bo tak to dłużej zejdzie edytowanie sql na to co jest w klientowym niż zmienić w serwerowym parenaście wpisów a tak poza tym w klientowym nie ma tego samego co w serwerowym, są tylko z 5 albo 6 kolumn z tego co pamiętam? a w serwerowym masz 52.

Pozdrawiam.

Dzięki za rade, a powiesz mi dlaczego jak chce spuścić jakiegoś metka lub moba lvl 100+ to wywala mi CH1?

sysser z CH1

SYSERR: Jul  7 18:08:43 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)

a i dlaczego jak zakładam kostium i fryzurkę to tutaj nic nie mam : http://scr.hu/2i9h/g9qj9

Opublikowano

Dzięki za rade, a powiesz mi dlaczego jak chce spuścić jakiegoś metka lub moba lvl 100+ to wywala mi CH1?

sysser z CH1

SYSERR: Jul  7 18:08:43 :: ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.string' doesn't exist (query: SELECT name, text FROM string errno: 1146)

a i dlaczego jak zakładam kostium i fryzurkę to tutaj nic nie mam : http://scr.hu/2i9h/g9qj9

Ahm, a ten mob ma ID? xD

Co do erroru, otwórz player w navicacie, później wciśnij klawisz F6 i wklej to:

/*
Navicat MySQL Data Transfer
Source Host     : 169.254.198.100:3306
Source Database : player
Target Host     : 169.254.198.100:3306
Target Database : player
Date: 2015-07-07 21:54:54
*/

SET FOREIGN_KEY_CHECKS=0;
-- ----------------------------
-- Table structure for string
DROP TABLE IF EXISTS `string`;
CREATE TABLE `string` (
  `name` varchar(64) NOT NULL DEFAULT '',
  `text` text,
  PRIMARY KEY (`name`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

-- Records of string

I daj enter i możesz zamknąć konsolę i już erroru nie będzie.

Ale może wywalić serwa bo być może w mob_proto masz gold_min mniejszy od gold_max, sprawdź to ;p

A co do kostiumu to coś  w kliencie źle dodane :P

Podaj syserr z klienta :P

Opublikowano

Ahm, a ten mob ma ID? xD

Co do erroru, otwórz player w navicacie, później wciśnij klawisz F6 i wklej to:

/*
Navicat MySQL Data Transfer
Source Host     : 169.254.198.100:3306
Source Database : player
Target Host     : 169.254.198.100:3306
Target Database : player
Date: 2015-07-07 21:54:54
*/

SET FOREIGN_KEY_CHECKS=0;
-- Table structure for string
DROP TABLE IF EXISTS `string`;
CREATE TABLE `string` (
  `name` varchar(64) NOT NULL DEFAULT '',
  `text` text,
  PRIMARY KEY (`name`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

-- Records of string

I daj enter i możesz zamknąć konsolę i już erroru nie będzie.

Ale może wywalić serwa bo być może w mob_proto masz gold_min mniejszy od gold_max, sprawdź to ;p

A co do kostiumu to coś  w kliencie źle dodane :P

Podaj syserr z klienta :P

sysser klientowy : http://wklej.to/c1l4f

wgrałem i to wyskoczyło :

Query OK, 0 rows affected

Opublikowano

sysser klientowy : http://wklej.to/c1l4f

wgrałem i to wyskoczyło :

Dobrze wyskoczyło :P

W player utworzyła się tabela string :P

Co do syserr klientowego to troszkę hm, dziwne, w eq normalnie widzisz kostiuma no nie? a po kliknięciu w kostium, kostium znika z eq czy zostaje w tym samym miejscu?

Jeśli zostaje to pewnie jest wgrany stary system kostiumów ;p najlepiej edytować czystego klienta niż używać gotowca :P

Bo z erroru wynika że nie ma przypisanego slotu i indexu do danego id ale hm dziwne, musiałbym sprawdzić tego klienta a jest teraz noc i nieco myślenie mi słabiej wychodzi ^^

Opublikowano

Dobrze wyskoczyło :P

W player utworzyła się tabela string :P

Co do syserr klientowego to troszkę hm, dziwne, w eq normalnie widzisz kostiuma no nie? a po kliknięciu w kostium, kostium znika z eq czy zostaje w tym samym miejscu?

Jeśli zostaje to pewnie jest wgrany stary system kostiumów ;p najlepiej edytować czystego klienta niż używać gotowca :P

Bo z erroru wynika że nie ma przypisanego slotu i indexu do danego id ale hm dziwne, musiałbym sprawdzić tego klienta a jest teraz noc i nieco myślenie mi słabiej wychodzi ^^

W eq widać, po założeniu znika, to nie gotowiec ja i Qori czy tam Qorin sami robiliśmy tego klienta. Klienta zaczynałem na początku, jak klienta zrobiłem to się wziąłem za pliki.

Nowe Błędy w sysser Kleintowym:

0707 22:14:32716 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 2540

0707 22:14:32716 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[19568] Race[2540]

0707 22:16:24899 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 2540

0707 22:16:24899 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[19568] Race[2540]

0707 22:17:42499 :: Cannot find item by 0

0707 22:19:41563 :: Cannot find item by 0

Opublikowano

W eq widać, po założeniu znika, to nie gotowiec ja i Qori czy tam Qorin sami robiliśmy tego klienta. Klienta zaczynałem na początku, jak klienta zrobiłem to się wziąłem za pliki.

Nowe Błędy w sysser Kleintowym:

0707 22:14:32716 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 2540

0707 22:14:32716 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[19568] Race[2540]

0707 22:16:24899 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 2540

0707 22:16:24899 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[19568] Race[2540]

0707 22:17:42499 :: Cannot find item by 0

0707 22:19:41563 :: Cannot find item by 0

Ahm, hm tu na errorach widzę że nie widać moba o id 2540 oraz nie znaleziono itemu o ID 0 aha xD okej xD

Hm zatem zobaczcie czy dobrze dodajecie te kostiumy, gdzieś czegoś nie robicie ;f

Opublikowano

Ahm, hm tu na errorach widzę że nie widać moba o id 2540 oraz nie znaleziono itemu o ID 0 aha xD okej xD

Hm zatem zobaczcie czy dobrze dodajecie te kostiumy, gdzieś czegoś nie robicie ;f

Okej jak wstanę to napiszę do niego i będziemy sprawdzać całego klienta od nowa xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...