Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Po 5 minutach gra wyłącza mi komputer.

TESTNALINK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy włącze mc, pogram z 5 min to wyłącza mi się komputer.

Jak np gram na przeglądarce w inna grę to się nie wyłącza.

Wcześniej dobrze działał.

TESTNALINK---38.pngPosty:25/50/100/250/500/750/1000

Opublikowano

Mam niemal 90% pewność, że masz wirusa. Nawet jeśli korzystasz ze znanego bądź oryginalnego launchera jest to możliwe, ponieważ robaki internetowe, czy też trojany w swoim kodzie mogą mieć polecenie, by podczas uruchomienia jakiegoś programu, włączyło się odliczanie do wyłączenia komputera.

Pytania: Jaki launcher? Czy równo po 5 minutach? Wyłącza się normalnie czy komputer po prostu gaśnie bez tzw. 'Trwa zamykanie systemu" ?

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Powiem Ci, że może być to coś co ja miałem, a mianowicie uszkodzenie radiatora. Np. lekko się pasta odczepiła i nie styka się z procesorem, przez co komputer ratując się przed przegrzaniem, wyłącza się, bo nie ma chłodzenia.

Przegrzewa się tylko jak go używasz dość mocno, przeglądarki aż tak nie żrą procka. Musisz go oddać do naprawy, ewentualnie na kontrolę. Jeśli nie radiator od procesora, zobacz kartę graficzną, ale szybka wentylacja, to coś co powinieneś od razu napisać, bo jednoznacznie stwierdza iż jest uszkodzenie techniczne komputera, a nie wirusy czy błąd programu :)

Dla przykładu, w szkole testowaliśmy zabezpieczenia, co się stanie jak wyciągnie się ram, kartę graficzną etc. Podczas wyciągnięcia karty graficznej z magistrali, też wentylator zaczynał wariować, dlatego oddaj komputer do serwisu na kontrolę.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Kolega wyżej ma rację , jak widać mamy upały i niestety nasze pc nie wyrabiają przeczyść radiator procesora i zasilacz drobiny kurzu ograniczaja wydajność zwykłych układów chłodzących .

Projekt do realizacji95% .

13dc4348d4e4.png

Opublikowano

Zobacz czy komputer w środku nie jest zakurzony.

Jeżeli jest to weź odkurzacz i "posprzątaj" ten kurz.

Opublikowano

Zobacz czy komputer w środku nie jest zakurzony.

Jeżeli jest to weź odkurzacz i "posprzątaj" ten kurz.

niezbyt dużo to da a tymbardziej coolerowi;p

Ja bym radził sprężonym gazem (najtańszy kupisz za 10 zl).

Tylko przy mc czy innych grach tez?

Co do przegrzania to pobierz jakiś program z temperatura procesora, uruchom mc i patrz.

Opublikowano

To może być wirus. Sam miałem poważny z tym problem, a dokładniej COM SURROGATE. Co za okropieństwo. Potrafiło mi się wyłączyć coś, jakaś przeglądarka itd. W dodatku na pół sekundy czasem wyskakiwała konsola i się zamykała, czasami gasł ekran na czarno na 5 sekund, wentylator zaczął chodzić jak szalony. No a potem zaczęło się okazywać, że procesor zżera 99%, a dysk 99% i tak na zmianę. Nie życzę Ci tego i oby to nie było to, mi tego nawet antywirusy różne nie wykrywały. Ja musiałem formatować, bo nie byłem w stanie już korzystać z komputera normalnie. Poczytaj o tym i wypróbuj to, co mówią w internecie. 

Bardzo możliwe, że to wirus, ale to nie musi wcale on być.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Potem sprawdze bo teraz niema przy mnie komputera. Tak, tylko jak gram w MC tak jest. Kiedyś też tak miałem ale potem normalnie działał. Polecacie jakiś darmowy antywirus? Launcher taki z gąbkami kei net czy jakoś tak.

TESTNALINK---38.pngPosty:25/50/100/250/500/750/1000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...