Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pluginy Do dedyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam dzisiaj mam zamiar założyć serwer mc Dedyk i nie mam bladego pojęcia jak na niego wgrywać pluginy bo zazwyczaj bawiłem się w bukkit

czy jest jakaś instrukcja jak to zrobić tylko taka krop po kroku ładnie z obrazkami najlepiej :P napisane abym nawet ja przykumał jak to zrobić ?

Opublikowano

W tym poradniku masz krok po kroku jak zainstalować serwer na dedyku. Tylko zainstaluj nowszą javę bo na filmie instalowana jest jeszcze java 6. Po dokonanej instalacji serwera wystarczy, że połączysz się przez ftp z serwerem i wrzucisz je do folderu plugins.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/317283-jak-postawic-serwer-na-vpsdedyk-wszystkie-wersje/

Obrazki wygasły, ale i tak świetnie opisane. Na końcu poradnika masz link do filmiku, gdzie chłopak świetnie to tłumaczy.

ps. na przyszłość proszę nie używać takiego koloru, tylko zwykły domyślny kolor czcionki, bo aż parzy w oczy :)

Pozdrawiam.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

ok a jakie pluginy wgrać bo zrobiłem na free servers .pl,

­

Opublikowano

@FB44 ej wait, skoro to freeservers.pl to to nie jest dedyk a hostig... A z tego co mi wiadomo (nie wiem nie próbowałem i nie zamierzam) tam możesz ograniczoną liczbe pluginów, ograniczony silnik (własnego nie wrzucisz) i chyba nawet nie ma FTP + mało ramu (starczy na max 5 graczy)

r9wfFzB.png

Opublikowano

nwm :P nie znam się w każdym razie mam ten serv i nie wiem jak ustawić abym miał admina na MOIM! własnym serwie :P

PS 16 slotów

W tym poradniku masz krok po kroku jak zainstalować serwer na dedyku. Tylko zainstaluj nowszą javę bo na filmie instalowana jest jeszcze java 6. Po dokonanej instalacji serwera wystarczy, że połączysz się przez ftp z serwerem i wrzucisz je do folderu plugins.

ok jeszcze tylko głupie pytanie to jest płatny ten serwer?

Opublikowano

nwm :P nie znam się w każdym razie mam ten serv i nie wiem jak ustawić abym miał admina na MOIM! własnym serwie :P

PS 16 slotów

ok jeszcze tylko głupie pytanie to jest płatny ten serwer?

Raczej za darmo nikt nie udostępni Ci maszyny. 

Opublikowano

network error:connection refused

­

Opublikowano

Dedyk:

Wchodzisz na www.ovh.pl 

Kupujesz vps za 10 zł. 

Instalujesz ftp 

Wgrywasz pliki 

Startujesz serwer

Wyłaczasz serwer

Wrzucasz wybrane pluginy.

Radze najpierw nieco poczytać o serwerach minecraft.

Jak narazie kup sobie jakiś mały serwer. Np CraftServe dirt (bodajże 4zł). 

@Edit

op nick <- Tym dajesz sobie uprawnienia admina. Jeśli masz plugin na rangi to można też 

w nim ustawić.. 

Opublikowano

Dedyk:

Wchodzisz na www.ovh.pl 

Kupujesz vps za 10 zł. 

Instalujesz ftp 

Wgrywasz pliki 

Startujesz serwer

Wyłaczasz serwer

Wrzucasz wybrane pluginy.

Radze najpierw nieco poczytać o serwerach minecraft.

Jak narazie kup sobie jakiś mały serwer. Np CraftServe dirt (bodajże 4zł). 

@Edit

op nick <- Tym dajesz sobie uprawnienia admina. Jeśli masz plugin na rangi to można też 

w nim ustawić.. 

Na pakiet dirt można wgrac jedynie 5 pluginów, od siebie polecam serwer na www.maxcraft.pl/pukawka.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...