Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno myszki i klawiatury

Razeer123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym kupić sobie porządną myszkę i klawiaturę z przeznaczeniem do gier komputerowych. Cena obu komponentów musi wynosić maksymalnie 300 zł, taki jest mój budżet. Proszę o pomoc w wyborze, bo naprawdę nie wiem za co się zabrać. Z góry dziękuję ;)

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Co do myszki to zowie fk1/fk2.

Klawiatura to wybrałbym obojętnie jaką za resztę pieniędzy. Polecam tutaj pójść do sklepu stacjonarnego i wybrać taką jaka będzie Tobie pasowała.

Opublikowano

Czyli 2x300zl czy 2x150zł

Łącznie 300 zł.

A co myślicie o tej myszy? http://www.komputronik.pl/product/211496/Sprzet_komputerowy_/Peryferia/Natec_Gaming_Mouse_Genesis_GX78_5670DPI.html

Opublikowano

Sensor ma dobry, ale w tej cenie są lepsze myszy

I do tego to beznadziejne profilowanie

3-flames20.png

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Czyli 2x300zl czy 2x150zł

1x100zł 1x 200zł :D

Ja polecam zestaw jaki mam w domu przed sobą. Do gier jest świetny, 0 jakichkolwiek przeciwwskazań prócz klawiatury, ma małe -, ale to opiszę niżej.

Używam: Klawiatura - Gigabyte force K7, jest to koszt od 140 do 170zł (zależy jak trafisz, gdzie kupisz, czy z dostawą czy bez i takie pierdółki, ja kupiłem za 155zł)

gigabyte-force-k7.1926027.2.jpg

Zalety to:

-Lekkie naciskanie, w porównaniu do mojej poprzedniej klawiatury, tu wystarczy lekko dotknąć :)

-Podświetlana, nie musisz włączać światła nocą, by widzieć klawisze, jak nie masz odruchu.

-Win Lock, świetna opcja, nie dezaktywuje minimalizacje poprzez przypadkowe wciśnięcie przyciska Windows, w ogóle dezaktywuje ten przycisk póki jest opcja włączona.

-Zarządzanie głośnikami i 3(4) opcje kolorów, oraz jasność do ustawienia pokrętłami u góry. Masz kolor: Zielony, Niebieski, Miętowy i brak koloru, oraz możesz ustawić jak mocno ma świecić.

Wady:

-Znalazłem tylko jedną, że w odpadały mi klawisze, tak, że pękały wtyki do przyczepiania, ale po reklamacji mam już dość długo nową klawiaturę i wszystko ok, dlatego podejrzewam, że dostałem tylko wadliwy egzemplarz :)

Natomiast myszka: HP 5 Button Optical Comfort Mouse

i-hp-usb-5-button-opt-comfort-mouse-br37

Kiedyś miałem odwieczny problem z myszkami, że po 3-4 msc musiałem kupować nową, bo a to się przyciski psuły, a to laser nie działał, a to kabelki... za każdym razem na reklamacji brałem inną, aż w końcu wziąłem tą, cena to ok. 60zł Niby niczym specjalnym się nie różni, ale mam ją od 4 lat i ani razu nie zawiodła mnie :) Może nie jest szczególnie wyposażona, czy wypasiona, ale jest to świetny model, który jestem w stanie polecić każdemu, oraz zagwarantować długoterminową działalność myszki :)

Do tej pory tylko ma zmiany kosmetyczne, czyli paski i napis HP już nie istnieją, co świadczy iż mimo długiego użycia jest dalej sprawna. Nie ma z nią problemów, że odskakuje albo coś, nie ma też niepotrzebnych oczojebnych laserów również na boki.

Za zakup tego wszystkiego zapłacić do 220zł, a problemów mieć nie będziesz :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Klawiatury dobre zaczynają się od mechanicznych, więc każda klawiatura będzie dobra, osobiście polecam tą:

http://allegro.pl/klawiatura-przewodowa-logitech-k120-i5269129514.html

lub tą, którą obecnie mam, niech gaming Cię nie zmyli, bo to nie ma nic wspólnego, kupiłem ją z powodu fajnej ceny i masy klawiszów multimedialnych, które na co dzień używam

http://allegro.pl/klawiatura-przewodowa-zalman-zm-k200m-dla-graczy-i5487510348.html

Z myszek polecam Kinzu v2/v3, a jeśli nie jesteś zbyt wymagający, to Bloody V8 i z takim kompletem zmieściłbyś się w budżecie "do 100zł", a pieniędzy zostałoby na inne wydatki.

Opublikowano

Zdecydowałem się jednak zrobić inaczej - podwyższyłem sobie budżet i na razie kupię tylko klawiaturę, myszkę na imieniny. Co sądzicie o Razer Deathstalker i Roccat Kone Pure Optical Black Edition 5000 dpi?

Opublikowano

Jeżeli teraz chcesz jakąś klawiature w tej cenie to najlepiej jakąś mechaniczną kupić na przykład tą a te 40 złotych masz na pizze czy coś :p 

http://www.ceneo.pl/22553704#mh=m8J6ughc79004qpad7pVm6xCJlXupCDpnCAQWsiEkyhOQpTqyJM9xZrzH-8WSaHxChZDeMytdjGUvZb7xyt_mG-XxVAyN-IYByEm_CkjEWXB-TS27g9UVeG-SiKbAVH_3Eqy6OiVTiuFeoL3tRoW23ISOyGCyUpX20qZoGbSNfPDYpNMK53DAadrWdBNsJeY6Jd6vQA2

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Jeżeli teraz chcesz jakąś klawiature w tej cenie to najlepiej jakąś mechaniczną kupić na przykład tą a te 40 złotych masz na pizze czy coś :p

http://www.ceneo.pl/22553704#mh=m8J6ughc79004qpad7pVm6xCJlXupCDpnCAQWsiEkyhOQpTqyJM9xZrzH-8WSaHxChZDeMytdjGUvZb7xyt_mG-XxVAyN-IYByEm_CkjEWXB-TS27g9UVeG-SiKbAVH_3Eqy6OiVTiuFeoL3tRoW23ISOyGCyUpX20qZoGbSNfPDYpNMK53DAadrWdBNsJeY6Jd6vQA2
Mechaniczne są za drogie na mój budżet. A co sądzicie o zestawie - Steelseries Apex (nie mechaniczny) i Steelseries Rival (nie RAW).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...