Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ktokolwiek chciałby się nauczyć jak profesjonalnie nagrywać akcje?

uwotm9.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam trochę wiedzy i czasu to czemu nie nauczyć innych czegoś pożytecznego. Byłaby to rozbudowana seria na YouTube, od tego jak nagrać, poprzez efekty, smooths, renderowanie, full profeska etc. etc. 

W sumie jest już tego trochę na YT ale głównie po angielsku. 

Ktokolwiek byłby zainteresowany?

he?

Opublikowano

Jaką ilość "odcinków" przewidujesz? 

Możesz nawet spróbować dać to jako poradnik na forum :)

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Jaką ilość "odcinków" przewidujesz? 

Możesz nawet spróbować dać to jako poradnik na forum :)

Nie wiem ile. 3 to  minimum: Nagrywanie samego demka, nagrywanie smooths i obróbka efekty. Ewentualnie jak coś więcej mi przyjdzie do głowy, albo omówienie kilku efektów w kilku poradnikach. 

he?

Opublikowano

Jeśli zamierzasz przedłużać to gadając kilkanaście/kilkadziesiąt razy jedno w jednym filmiku i żeby każdy filmik z tych kilku trwał po 10 minut, to może sobie odpuść.

Wątpię, że takie materiały i obróbka może trwać tak długo.

Jeśli zamierzasz to zrobić, to zrób sobie profesjonalną listę tego od czego zaczniesz i jak najlepiej to chcesz wytłumaczyć, bo kto by chciał oglądać materiał który jest podzielony na dużo części a jedną część w zasadzie dałoby się zrobić w 5 minut, przy czym trwa ona 15.

Życzę powodzenia + chętnie obejrzę, jeśli zrobisz to dobrze. ;)

challenger.png

Opublikowano

Jeśli zamierzasz przedłużać to gadając kilkanaście/kilkadziesiąt razy jedno w jednym filmiku i żeby każdy filmik z tych kilku trwał po 10 minut, to może sobie odpuść.

Wątpię, że takie materiały i obróbka może trwać tak długo.

Jeśli zamierzasz to zrobić, to zrób sobie profesjonalną listę tego od czego zaczniesz i jak najlepiej to chcesz wytłumaczyć, bo kto by chciał oglądać materiał który jest podzielony na dużo części a jedną część w zasadzie dałoby się zrobić w 5 minut, przy czym trwa ona 15.

Życzę powodzenia + chętnie obejrzę, jeśli zrobisz to dobrze. ;)

Są materiały które wymagają miesięcznego wkładu pracy więc wiesz. Oczywiście takiego czegoś nie da rady zmieścić w tutorialach. Raczej chcę nauczyć newb podstawowych umiejętności i czegoś 'fajnego' żeby nie było to proste nagrane demko, tym bardziej z wrzuconym Hudem czy coś. 

A smooths na pewno każdemu się przydadzą :) 

Temat zamykam, w czasie tygodnia powinno się coś pojawić :) 

he?

Opublikowano

Pokazałbyś jakieś swoje demka profesjonalisto :)

Nie jestem profesjonalistą, ale amatorem również nie jestem. Po prostu rzygi mam przed oczyma jak ludzie wrzucają filmiki z hudem, w 30 fps i z black-barsami po bokach.

Teraz oficjalne pytanie.

Zrobiłem coś takiego i mniej więcej tego chciałbym was nauczyć. Czy w miarę zainteresowanie jest?

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...