Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dalsza edukacja dla niedoszłego tech-inf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam 21 lat, chodziłem 4 lata do technikum informatycznego (dla technik-informatyk), którego obecnie jeszcze nie skończyłem - nie owijając - czeka mnie jeden komis w sierpniu by zostać absolwentem. Maturę jak i egzamin zawodowy na technika-informatyka zdawać nie mogłem w tym roku z powodu nie ukończenia szkoły i muszę czekać cały rok dla zdobycia zawodu (matura maj 16', egzamin zawodowy czerwiec 16'). Obecnie pracuję jako typowy robol gdzieś i tamże umowa kończy mi się z końcem września. Stwierdziłem, że warto byłoby przez ten 'wolny' rok zdobyć jakieś dodatkowe np. uprawnienia w mojej dziedzinie, czy cokolwiek. Pracowałbym w tygodniu, a w weekendy bym się uczył zaocznie, by mieć lepszy start później, jak już będę miał maturę i zawód. Jakie opcje byście mi zalecali, jakie szkoły, kursy, cokolwiek? Mieszkam w kuj-pomorskim. A  może do tego coś na miarę stażu w zawodzie? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Opublikowano

Żeby udać się nawet na darmowy staż w IT to musisz coś umieć, jeżeli nie zdałeś w technikum, to oznacza że jednak nic nie umiesz. xD Certyfikatami możesz sobie dupe podetrzeć, w IT nic nie znaczą z małymi wyjątkami. Liczą się tylko umiejętności.

PS. Nastaw się psychicznie że i tak nie znajdziesz roboty, nawet jak będziesz miał tytuł technika. Dlaczego? Nie mieszkasz ani w Kraokowie, ani w Warszawie, nie mieszkasz w miejscu w którym rynek pracy jest rozbuowany.

Przykro mi, na twoim miejscu wypierdalałbym za granicę, serio.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Niestety @Dragon33 napisał jak jest, liczą się umiejętności, znajomości, papierek z technikum mało znaczy, jak nie zdałeś, no to on napisał jak jest... 

Ale nastaw się optymistycznie, dawaj z siebie wszystko, zdasz, masz może znajomości, rodzice mają kogoś takiego, załatwią ci pracę...

Trudna sprawa, ja na twoim miejscu nie pytałbym się takich rzeczy na forum o grach komputerowych [głównie].

Raczej kursy, bo w stażach różnie bywa, a szkoły nie, skoro nie zdałeś w technikum.

Opublikowano

Jakie kursy by mi się przydały, więc z tego co znacie? Na pewno zrobię sobie uprawnienia SEPowskie do 1kv. Może CISCO?

Potrafie tworzyć od podstaw strony w XHTML i CSS i może w tym kierunku? A co do szkół to przecież w sierpniu tak na prawdę ją oficjalnie kończę i technikum mam zdane, z wyjątkiem matury i egz. zawodowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...