Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nic się nie stanie?

Gość Vosly_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanie otóż podkręciłem procesor z min. 500 Mhz do 1,3Ghz czyli do max tak aby był wydajniejszy i zmieniłem z 'hotplug' na 'performance' z powodu słabego procka i otóż to jest moje pytanie czy mogłby się zepsuć? (Temperatura sięga do od 50 do 65 po 2 godzinach NIE UŻYWANIA ale szczegół) ponieważ planuję go oddać na gwarancję z powodu uszkodzonego recovery i lekko ekranu a nie chcę jeszcze procesor stracić bo mogą powiedzieć że to moja wina i nie naprawią za darmo xD ;]

Opublikowano

Może stanie , może nie stanie.

Skoro miałeś telefon na gwarancji to raczej już go na pewno nie masz przez sam fakt OC kernela 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

nie raz podkręcałem i nic a oni i tak naprawiali w karcie gwarancyjnej mam aktualizacje oprogramowania więc nie zauważą a samego roota usuwam kiedy oddaje nie jestem aż tak głupi :P co do tego resetuje ustawienia karnela takie jakie były i spoczko tylko muszę im wmówić że jestem idiotą i nie wiem dlaczego nie da się zformatować telefonu całkowicie [chociaż chciałbym wgrać innego recovery to nie zadziała bo nie obsługuje żaden mojego modelu] a do tego nic nie wgrywałem karnel już sam pozwalał mi na podkręcanie ;D

Opublikowano

Najlepiej poszukać bezpiecznych napięć, skąd mamy wiedzieć czy się coś może stać? :p

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...