Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który mikrofon wybrać?

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Lepszy i czy nada się do nagrywania mikrofon z czułością:

• Czułość: 56dB±3dB(0dB=1v/uBar at 1kHZ)

CZY

Czułość mikrofonu: -67 dBV/uBar, -47 dBV/Pa +/-4 dB dB

Opublikowano

ogólnie to mam takie pytanie:

Mój kumpel ma ten mikrofonik i go przez skype, cs słychać tak dobrze, głośnie 0 szumów 0 zakłóceń i się zastanawiam czy on jest dobry? Czułość, czystość itp?

I czy do nagrania czegoś będzie dobry

MIKROFON Esperanza EH131 Z KLIPSEM I KABLEM

Ogólnie mój kolega miał sporo mikrofonów za 30-50zł i było go gorzej słychać niż teraz xD

Opublikowano

Głównie się rozchodzi o dźwiękówkę, na dobrej wszystko będzie brzmiało dobrze. Skoro ten kolegi się sprawdza to bierz, u mnie daje radę Mediatech MT391, u kolegi Trust Starzz

Opublikowano

Głównie się rozchodzi o dźwiękówkę, na dobrej wszystko będzie brzmiało dobrze. Skoro ten kolegi się sprawdza to bierz, u mnie daje radę Mediatech MT391, u kolegi Trust Starzz

MT391 mam aktualnie i na mojej karcie dźwiękowej nie daje rady on ma czułość -67 dbV a ten Esperenza EH131 56dbV a to chyba im dbV bardziej na - tym gorsza czułość tak coś w necie wyczytałem ale się za bardzo nie znam dlatego sięgam po waszą radę. Jeśli chodzi o mikrofon  True  Starzz to kuszący jest 3 nóg i dobre opinie na jego temat, lecz nie mogę się doszukać nigdzie informacji na temat jego czułości a to jest dla mnie bardzo ważne bo moja karta dźwiękowe dziwnie łapie głos.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...