Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pocę się jak knur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no elko pocę się jak knur, 30*C a ja k***a mokry jakbym z basenu wyszedł i takie c**jchodzi no jakbym był jakąś ściereczką czy czymś to o c**j, 10litrów czystego potu xD jak to ogarnąć? 

Opublikowano

Schudnij. Przez to że jesteś otyły mocno się pocisz.

Może używaj dezodorantu? Albo weź perspiblock, mojemu koledze pomaga.

1

2

3

Opublikowano

Ja dobrze się odżywiam, mam dobrą sylwetke jak i kondycję, używam antyperspirantu z Rexony i też się w c**j pocę.Jak gramy w piłkę to mimo, że w ogóle nie jestem zmęczony to jestem cały mokry ;p

Byłem z tym u dermatologa to powiedziała Mi, że to dużo też od genów zależy a badałem się i wszystko okej było.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Kup perspiblock (albo dowolny tego typu specyfik) i antyperspirant. Powinno pomóc.

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

­Nie kupuj perspiblocku. Niektórzy tutaj wypowiadają się  bez żadnej wiedzy, a jedynie z powodu, że widzieli ten preparat w telewizji. Pot ma za zadanie chłodzić skórę, by organizm się nie przegrzał. Najlepszą radą jest właśnie pójście do lekarza.

Opublikowano

­Nie kupuj perspiblocku. Niektórzy tutaj wypowiadają się  bez żadnej wiedzy, a jedynie z powodu, że widzieli ten preparat w telewizji. Pot ma za zadanie chłodzić skórę, by organizm się nie przegrzał. Najlepszą radą jest właśnie pójście do lekarza.

Niestety, ale pierdzielisz głupoty.

Perspiblock hamuje nadmierną potliwość, bez szkody dla organizmu. Nie blokuje całkowitego wydzielania potu, tylko odpowiednio go ogranicza. Jest on szczególnie przydatny, gdy ktoś ma ten sam problem co autor.

Używam tego specyfiku i jakoś żyje. Nie odczuwam większego dyskomfortu czy pogorszenia stanu zdrowia bądź skóry.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

­

Niestety, ale pierdzielisz głupoty.

Perspiblock hamuje nadmierną potliwość, bez szkody dla organizmu. Nie blokuje całkowitego wydzielania potu, tylko odpowiednio go ogranicza. Jest on szczególnie przydatny, gdy ktoś ma ten sam problem co autor.

Używam tego specyfiku i jakoś żyje. Nie odczuwam większego dyskomfortu czy pogorszenia stanu zdrowia bądź skóry.

Nie, nie będę darował swoich spekulacji, ponieważ używając perspiblock hamujesz w pewnym stopniu potliwość, a pot, jak już wcześniej wspomniałem, chłodzi skórę. Do używania tego typu suplementów, do tego podczas tak gorących dni, niezbędna jest konsultacja z lekarzem.

Opublikowano

­

Nie, nie będę darował swoich spekulacji, ponieważ używając perspiblock hamujesz w pewnym stopniu potliwość, a pot, jak już wcześniej wspomniałem, chłodzi skórę. Do używania tego typu suplementów, do tego podczas tak gorących dni, niezbędna jest konsultacja z lekarzem.

Właśnie,  "w pewnym stopniu" hamuje ale nie całkowicie. Zrozum, nadmierna potliwość jest tak samo szkodliwa jak całkowity zator kanałów. Stosując perspiblock, zwężasz te kanaliki bez szkody dla samych gruczołów. Regulujesz w ten sposób ich działanie aby wydzielały tyle potu, ile potrzeba by ochłodzić organizm. 

Nie neguje tego, że do używania w/w preparatu jest potrzebna porada lekarza. Najlepszym wyjściem byłaby wizyta u dermatologa, bo hiperhydroza jest dość uciążliwą chorobą.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Nie każdemu każdy specyfik pomaga. Warto udać się do lekarza, przetestować też różnych specyfików, które są dostępne w aptekach.­ Na początku może właśnie przetestować czegoś, jak nic nie pomoże to do lekarza, najlepiej to dermatologa.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Schudnij. Przez to że jesteś otyły mocno się pocisz.

Może używaj dezodorantu? Albo weź perspiblock, mojemu koledze pomaga.

Sam jestes gruby, k***a. :<

Czytalem o tym perspiblocku niby dziala ale to chemia taka ze.. :///

Opublikowano

Więcej ruchu, jak regularnie będziesz wydzielał pot podczas biegania, to mniej spocisz się siedząc na tyłku. Twój organizm przyzwyczai się do wysokiej aktywności fizycznej i zacznie "oszczędzać wodę" na czarną godzinę B)

Opublikowano

Nadwaga czy otyłość wcale nie muszą być powodem nadmiernego pocenia - przeważnie jest to wywołane złą diętą :) , polecam zmniejszyć ilość węglowodanów w diecie, gdyż węgle wiążą wodę ze sobą, a najbardziej cukry proste (słodycze, owoce, pieczywo itp), zmniejszając ilość węglowodanów na korzyść np. tłuszczy można ograniczyć pocenie się do praktycznie minimum, to jedyne zdrowe i praktyczne rozwiązanie, ale czy warte jeżeli nie trenujesz na poważnie ?

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

no elko pocę się jak knur, 30*C a ja k***a mokry jakbym z basenu wyszedł i takie c**jchodzi no jakbym był jakąś ściereczką czy czymś to o c**j, 10litrów czystego potu xD jak to ogarnąć? 

schudnij

Opublikowano

Ja tak samo, leci ze mnie jak z jakiejś mokrej szmaty.. z rąk to wodospad.

czytałem w necie taki ten co jest taki ten że z potu robi napój. ktoś chętny?

Opublikowano

jak jest taki ukrop z 30 stopni , to najlepiej pic gorace napoje , zeby wyrównac temperature ciała i otoczenia.

Wat?

Ciało ma 36.6, otoczenie 30, jak chcesz wyrównać temperaturę pijąc gorące napoje?

Opublikowano

No normalnie, zmiana temp. to 6 stopni między ciałem a powietrzem, a pijąc zimne jest większa zmiana temp. i za tym idzie jej wyrownanie

Opublikowano

Przebadaj się dokładnie, proponuję badanie tarczycy, cukier i ekg. A zwykłe antyperspiranty, szławia i inne ziółka niestety nie pomogą na silne pocenie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...