Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na deser lodowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Chciałem zrobić coś ciekawego z lodów... żeby ładnie wyglądało i smakowało... szukam jakichś pomysłów ._.

1780114744926761191981.png

Opublikowano

Jejku kup 1litr lodów śmietankowych a także truskawki(są tanie teraz).Truskawki zrób blenderem na  taką mase.Włóż do talerzyka lody i polej Nimi masą z truskawek i posyp wszystko na wierzchu  wiórkami gorzkiej czekolady.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Ja zawsze w upalne dni jak mam ochotę na coś baardzo słodkiego to robię:

Lody (śmietankowe, owocowe) + świeże owoce + bita śmietana + małe bezy
kawa rozpuszczalna + mleko/śmietanka + lody śmietankowe + sos toffi + bita śmietana

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Jejku kup 1litr lodów śmietankowych a także truskawki(są tanie teraz).Truskawki zrób blenderem na  taką mase.Włóż do talerzyka lody i polej Nimi masą z truskawek i posyp wszystko na wierzchu  wiórkami gorzkiej czekolady.

To już lepiej kupić kefir, wlać go do blendera, włożyć truskawki, trochę cukru i gotowe, dobry orzeźwiający napój.

Opublikowano

Woda + sok z cytryny + miód. Zamieszać, wlać do pojemnika do kostek lodu. Włożyć do zamrażarki. Jak się zamrozi wyciągnąć i rozkruszyc. Gotowe.  XDDDDD

P.s.

Podobno nie tyje się od tego :D

1

2

3

Opublikowano

Lody + jakas polewa + owoce.

Ogólnie lody zarabiscie smakują z kawą mrożoną ^^

Opublikowano

Mi osobiście smakują lody - obojętnie jaki smak - z truskawkami i bananem. Bez zbędnego miksowania, po prostu kroisz owoce i ozdabiasz.

Dla ozdoby i smaku możesz też użyć bitej śmietany i polewy (według mnie najlepsza jest czekoladowa, bo truskawki nadają kwaśnego smaku) lub kakao. 

DSC_0006.JPG

~ ~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...