Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogólniak o profilu wojskowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie tej szkoly.Do jakiej szkoly idzie sie po takiej-czy w ogole jest zawod, czy przyjma mnie gdy mam krzywe zeby ( rodzicow nie stac na aparat ok 7-8k...) cos tam mam z astmą ale w ogole tego nie odczuwam. Z tego co wyczytalem to trzeba byc dobrym z j.polskiego j.ang i geografii.

Opublikowano

Po żadnym LO nie będziesz miał zawodu. Zawód uzyskasz na tym poziomie tylko po zawodówce lub technikum. Do szkoły cię przyjmą, bo tam liczą się tylko punkty z ocen i egzaminu. Czasem niektóre szkoły robią też testy sprawnościowe. Taki profil, teoretycznie, przygotowuje cię do służby wojskowej, ale to najczęściej jakieś pierdoły. Jak chcesz zawód, idź do technikum, a jak nie, to LO, obojętnie jakie, bo to znaczenia żadnego nie ma.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Po żadnym LO nie będziesz miał zawodu. Zawód uzyskasz na tym poziomie tylko po zawodówce lub technikum. Do szkoły cię przyjmą, bo tam liczą się tylko punkty z ocen i egzaminu. Czasem niektóre szkoły robią też testy sprawnościowe. Taki profil, teoretycznie, przygotowuje cię do służby wojskowej, ale to najczęściej jakieś pierdoły. Jak chcesz zawód, idź do technikum, a jak nie, to LO, obojętnie jakie, bo to znaczenia żadnego nie ma.

To gdzie mam isc w koncu. 

Opublikowano

Jak chcesz się pchać wysoko w strone wojska to maturka->studia oficerskie->życie jak w madrycie

Opublikowano

Dokladnie jak up, ja tak mysle zrobic..  do Wrocka na WSOWL

Jak zdasz jakas srednia o profilu wojskowym to na to nie patrza, chyba ze bys zdal w Dęblinie to masz wiadomo wieksze szanse
Postaraj sie na maturze dobrze napisac fizyke i matme ( podsawowe przedmioty na studiach wojskowych, nie wiem czy na wszystkich ) + informatyka sie liczy, ja taki profil w lo zamierzam ukonczyc i probowac na studia,

jak bedziesz mial wyniki z rozszerzen 70+ % i bedziesz "wysportowany" wszechstronnie to mozesz sie starac i masz duze szanse ze CIe przyjma

Ciekawy temat, wojsko na propsie <3

Opublikowano

Dokladnie jak up, ja tak mysle zrobic..  do Wrocka na WSOWL

Jak zdasz jakas srednia o profilu wojskowym to na to nie patrza, chyba ze bys zdal w Dęblinie to masz wiadomo wieksze szanse

Postaraj sie na maturze dobrze napisac fizyke i matme ( podsawowe przedmioty na studiach wojskowych, nie wiem czy na wszystkich ) + informatyka sie liczy, ja taki profil w lo zamierzam ukonczyc i probowac na studia,

jak bedziesz mial wyniki z rozszerzen 70+ % i bedziesz "wysportowany" wszechstronnie to mozesz sie starac i masz duze szanse ze CIe przyjma

Ciekawy temat, wojsko na propsie <3

To po gimnazjum isc do tego ogolniaka czy łot

Opublikowano

­Byłem,skończyłem.

Oprócz kilku dodatkowych godzin z zajęć dotyczących wojska i munduru nie różni się to niczym innym od każdego liceum. Kończysz maturą i nic więcej.

egq3SFm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...