Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer nie wykrywa połączenia z internetem

IzaakFrost

Pytanie

Opublikowano

Witam, gdy wlaczam komputer nie wykrywa on polaczenia z internetem a gdy zaczynam "bawic" sie routerem typu reset czy odlaczenie kabla ethernet komputer lapie laga i nie pomaga nic innego niz zresetowanie go. Nawet jesli nic nie ruszam sytuacja powtarza sie po jakis 10 minutach od uruchomienia.

Prosze o nie usuwanie tematu poniewaz nie mam jak wykonac logow, z gory dziekuje.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro masz nie ustawiony router jak wyobrażasz sobie połączenie internetowe sprawne.

Sam go zrypałeś to go sobie napraw właściwie konfigurując wpisując takie jak należy adresy  po resecie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przecież napisałem , router pewnie jest źle skonfigurowany po tym twoim resecie. 

Opublikowano

Ok to juz rozumiem, tylko gdy innym razem go resetowalem wszysztko bylo w porzadku, i raczej przez zle skonfirugowany router komputer nie zacina sie

Posiadam router z neti z tego co wyczytalem to on po restarcie konfiguruje sie automatycznie, i jeszcze zapomnialem wspomniec ze wszystko zaczelo sie od chwilowego braku pradu w domu

Opublikowano

To jak ty sobie wyobrażasz że wywróży ktoś z fusów czy to wina routera czy komputera zasyfionego programami czy wirusami ? Piszesz że resetowałeś router to go ustaw, skoro to problem z komputerem to go napraw czy uzdrów, pozbądź się wirusów albo zrób skany. Wystarczy przeczytać temat podpięty w dziale Logi!

Opublikowano

Gdybym umial uzdrowic koputer nie bylo by tego tematu... Raczej jest to problem z komputerem internet chodzi normalnie na telefonie, mam program frst ale nie moge wykonac skanu poniewaz komputer zacina sie podczas skanowania... Z tego co mi wiadomo wirusow juz nie mam

Ostatnim razem jak cos bylo nie tak napisalem temat w ktorym wszystko (chyba) zostalo wyjasnione choc podejrzewam ze jednak nie...

www.mpcforum.pl/topic/1422735-samodzielna-instalacja-malware/#entry12065700

Nie znam sie na wirusach moze to jakies pozostalosci po tym.

Dzisiaj sprawdzalem pewna rzecz, gdy odlacze kabel od komputera nie zacina sie... Czy jest to mozliwosc spalonego routera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...