Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pasek po prawej i straszna pikseloza

kiper228

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio grałem w CS i była przerwa w dostawie prądu. Gdy wszedłem na CS'a trochę dłużej się włączał, był czarny ekran i coś się załadowało (półprzeźroczyste małe okienko na środku, coś pisało, nie zdążyłem przeczytać), nie wiedziałem nawet co. Gdy CS się uruchomił po prawej stronie mam czarny pasek - ekran przesunął się w lewo i chyba nieco w dół. Dodatkowo rozdzielczość jakby zmalała, strasznie widać piksele (a gram na 4:3 na 1024:768). Wygląda to gorzej niż na niższej rozdzielczości. Gdy włączę proporcje na 16:9 wszystko jest w normie, ale gdy daje 4:3 dzieje się tak jak opisałem. Nie wiem co z tym zrobić.

Jakby to się przydało to mam kartę od AMD.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Witam.

Ostatnio grałem w CS i była przerwa w dostawie prądu. Gdy wszedłem na CS'a trochę dłużej się włączał, był czarny ekran i coś się załadowało (półprzeźroczyste małe okienko na środku, coś pisało, nie zdążyłem przeczytać), nie wiedziałem nawet co. Gdy CS się uruchomił po prawej stronie mam czarny pasek - ekran przesunął się w lewo i chyba nieco w dół. Dodatkowo rozdzielczość jakby zmalała, strasznie widać piksele (a gram na 4:3 na 1024:768). Wygląda to gorzej niż na niższej rozdzielczości. Gdy włączę proporcje na 16:9 wszystko jest w normie, ale gdy daje 4:3 dzieje się tak jak opisałem. Nie wiem co z tym zrobić.

Jakby to się przydało to mam kartę od AMD.

Z góry dzięki.

Sprawdź spójność plików,reinstal gry,update sterowników do karty.

Tylko w CS'ie jest taki problem czy w innych grach również ? 

Opublikowano

Sprawdź spójność plików,reinstal gry,update sterowników do karty.

Tylko w CS'ie jest taki problem czy w innych grach również ? 

Mam tak tylko w CS.

Spójność plików gry nic nie dało.

Reinstalowałem CS, ale nic nie dało, ponieważ jak widzę cały mój config jest wczytany od razu. Jest jakiś sposób, żeby usunąć tylko config a to by się pobrało od nowa?

Opublikowano

Każdy monitor ma opcje automatycznego dopasowania ekranu, poszukaj coś w ustawieniach monitora.

Ale na pulpicie, na innych proporcjach i w innych grach jest wszystko dobrze. Chyba nie da się dopasować ekranu tylko do jednej gry i jednej proporcji ekranu?

PS

Windows mówi, że sterowniki mam aktualne.

Opublikowano

Wejdź w cs'a, kliknij coś na monitorze i wybierz opcje automatycznego dopasowania. Przecież jak odpalasz grę, która działa w innej rozdzielczości to jak cofasz się do pulpitu masz swoją starą rozdzielczość nie? Więc da się dopasować ekran do jednej gry.

Opublikowano

Wejdź w cs'a, kliknij coś na monitorze i wybierz opcje automatycznego dopasowania. Przecież jak odpalasz grę, która działa w innej rozdzielczości to jak cofasz się do pulpitu masz swoją starą rozdzielczość nie? Więc da się dopasować ekran do jednej gry.

Rzeczywiście.

Okazało się, że to okienko, o którym mówiłem to właśnie było automatyczne dopasowywanie, które nie wiadomo dlaczego włączyło się samo i błędnie się dopasowało. Teraz już jest okej. Dzięki za pomoc!

Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...