Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z instalacją sterowników karty graficznej.

SupX

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Otóż posiadam poważny[jak dla mnie], problem z instalacją sterowników do mojej karty graficznej firmy nVidia.Problem polega na tym że podczas instalacji sterownika pojawia mi się tak z nikąd czarny ekran z kursorem w lewym górnym rogu, kursor nie myszki a taka " _ ", podłoga jak to się mówi.Próbowałem na kilka sposóbów, pobierając ręcznie sterowniki z oficjalnej strony nVidia, oraz za pomocą programu nVidia Experience.Problem jest cały czas taki sam.Komputer nie robi szału w porównaniu do dzisiejszych sprzętów ale mi starcza i zależy mi aby te sterowniki dało się zainstalować.

Z góry dziękuje za pomoc.

Model karty graficznej:

NVIDIA GeForce 8400 GS [ta wiem dupy nie urywa]

Jeszcze raz dzięki za każdą pomoc.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Live update własnie nie wyszukuje praktycznie żadnych sterowników do tej płyty dla systemu win 7, jedynie znajduje sterowniki karty dźwiękowej, ale spróbuje zainstalować te od visty.

Ponownie dam znać jeżeli coś będzie nie tak.

@Edit

Niestety, Live update nadal nie ma dla mnie potrzebnych sterowników.Próbowałem także zainstalować sterowniki, ale dają mi informacje że żaden z nich nie obsługuje mojego systemu.Również na dałem rade przeczytać że ta płyta główna zakończyła swoją działalność na systemie Windows Vista, to znaczy że musze zejść do system Win Vista?

Opublikowano

Faktycznie nie upewniłem się czy system posiada już owe sterowniki po formacie.Posiadam system Windows 7 który chwilę temu zainstalowałem.Co do sterowników płyty głównej, równiez nie sprawdziłem czy są zainstalowane.Wykonam owe czynnosci i dam ci znać czy jest ok.

@Edit

Nie ma śladów po sterownikach karty graficznej.Co do sterowników płyty głównej mam spory problem, gdyż sterowniki nie obejmują systemu Win 7 jest to płyta MSI P4M900M2(MS-7255 v2), i nie ma sterowników pod mój aktualny system.Czy są jakieś inne wyjścia?

Opublikowano

Uruchom Live update niech ci zaktualizuje

Chipsety ViA zawsze były problematyczne w stosunku do kart graficznych, możesz spróbować zainstalować ten od Visty  :/ 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie instaluj jeśli system je ma. 

Nie podałeś nawet jaki to system, z reguły to wina użytkownika który nie instaluje sterowników do płyty głównej 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...