Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CSS

MXVOL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, wraz z kumplem robię stronkę, jednakże z cssem nam troszkę (bardzo) nie idzie, tak więc poszukuję osoby, która byłaby w stanie spowodować, iż strona graficznie przypominałaby duckduckgo.com bądź utnijto.pl. Z góry dzięki, pozdrawiam.

jw19e8.png

Opublikowano

Jeżeli robicie stronę internetową, to nie ważne czy zajmujecie się programowaniem po stronie serwera, czy kodami i skryptami client-side - CSS musicie znać. To podstawa podstaw, więc lepiej zajrzyjcie do dobrego kursu i weźcie się za to. 

Co do odpowiedzi powyżej - do korzystania z jakiegokolwiek frameworka do CSS niezbędna jest znajomość samego CSS, więc autor wątku i tak jest zmuszony do zapoznania się z tą technologią. 

<?php

//accurate debugging

echo 'dupa';

[Poradnik] Własna strona internetowa

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngYaren666

po 1. Do używania frameworka wystarczy tylko znać marginesy w CSS żeby sobie wszystko ładnie ustawić. Na stronie danego frameworka są gotowe przykłady wystarczy prze kleić.

po 2. Ja podałem im tylko przykład tak żeby sobię sami poradzili bez potrzeby nauki CSS. Ale wydaje mi się że oni wcale nie chcą nauczyć się CSS, ponieważ sami tak napisali (Wytłuszczę ci i powiększę ażebyś na pewno widział to co czytasz).

"tak więc poszukuję osoby, która byłaby w stanie spowodować, iż strona graficznie przypominałaby...". 

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

I <3 Node.js

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngYaren666

po 1. Do używania frameworka wystarczy tylko znać marginesy w CSS żeby sobie wszystko ładnie ustawić. Na stronie danego frameworka są gotowe przykłady wystarczy prze kleić.

po 2. Ja podałem im tylko przykład tak żeby sobię sami poradzili bez potrzeby nauki CSS. Ale wydaje mi się że oni wcale nie chcą nauczyć się CSS, ponieważ sami tak napisali (Wytłuszczę ci i powiększę ażebyś na pewno widział to co czytasz).

"tak więc poszukuję osoby, która byłaby w stanie spowodować, iż strona graficznie przypominałaby...". 

@syriusz118 ,Ty podałeś im gotowe rozwiązanie, z którego korzystanie bez elementarnej wiedzy o CSS jest bezsensowne, a ja uświadomiłem im, że nie jeżeli tworzą strony internetowe to muszą znać CSS, bo to podstawa podstaw. Lepiej jest uczyć ludzi myśleć, niż podsuwać im wszystko na talerzu. Kopiowanie i wklejanie gotowych komponentów z Bootstrapa bez umiejętności zmienienia koloru czcionki, czy dodania tła jest, co najmniej, jałowe. Tym bardziej, że nie mówimy tutaj o nauce jakiegoś języka programowania, co zajęłoby niemało czasu, ale o prostej technologii, którą przy podstawowej znajomości języka angielskiego można opanować w parę dni do tego stopnia, żeby poradzić sobie z edycją stylów. 

<?php

//accurate debugging

echo 'dupa';

[Poradnik] Własna strona internetowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...