Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak za pomocą iPada mogę wydrukować coś na mojej drukarce canon pixma mp 550

Jackob1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam drukarkę canon pixma mp 550 od dwóch lat, zazwyczaj drukowałem i skanowałem z niej poprzez mojego laptopa hp'eka. Jednak zepsol sie, a jego naprawa była zadroga. Wiec wpadłem na pomysł aby drukować z mojego iPada . Niewiem jak to zrobić ponieważ moja drukarka nie posiada funkcji airprint. Czekam na dobre sugestie. Z góry dziękuje.

Opublikowano

Zrób drukarkę sieciową pod windowsem 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Udostępnij drukarkę , jeżeli komp i drukarka są w tej samej sieci ( wpięte do tego samego routera ) to będzie widoczna na sieci 

Potem użyj programu AirPrint Hactivator

Opublikowano

Nie ma innego sposobu np. Poprzez urządzenie podpięte z tylu poprzez usb-b które wysyła sygnał wifi, jeśli to możliwe to proszę o podanie propozycji urządzenia takiego , jeśli nie to bardzo proszę o inne rozwiazanie. Nie mogę podpiąć drukarki do rutera ponieważ są w dwóch odległych miejscach

Opublikowano

A kto ci kazał do routera, ma być zainstalowana na kompie i z niego udostępniona jako sieciowa 

Opublikowano

Mi się nie chce , tobie jak widać też użyć tylko google : instalacja drukarki sieciowej 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...