Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Ograniczenie piractwa na forum [Dział Minecraft]

pablos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Odrazu przejdę do sedna sprawy, czytając regulamin zauważyłem pkt w którym jest napisane że zabrania się piractwa na forum.

1396198139-U945952.png

15pkt + 14dni za udostępnianie czego kolwiek bez licencji.

Jak dla mnie udostępnianie serwerów "No-Premium" czy pomoc osob które grają na nim mija się z celem regulaminu.

Wszystkie serwery, tematy problemu z launcherem PIRACKIM powinny być zamykane i przenoszone do kosza aby nie możnabyło czytać treści prezentacji nawet jeżeli jest zamknięta.

Oto link do MPCFORUM Launcher który jest piractwem: http://www.mpcforum.pl/topic/481266-minecraft-darmowy-launchergra/

jak dla mnie ELITA forum złamała regulamin Piractwa.

Na Craft**te tematy z problemem 'pirackiego launchera' są zamykane, identycznie jest na zagranicznych forach.

MpcForum, jest rozwinięte, więc zamknięcie działu Minecraft nie sprawi wam problemów z liczbą osób.

Ograniczenie forum jedynie do wersji Prawdziwie zakupionej będzie dobrym rozwiązaniem.

Chyba że łatwiej będzie zmienić regulamin ogólny o ten pkt.

Bo albo regulamin jest stosowany, albo łamiemy wszystkie reguły a nie tylko jedną i nie dostajemy kar :)

TEMAT

Opublikowano

Trochę mnie dziwi że ty sam prowadziłeś "piracki" serwer mc, napisała taką sugestie.

Ja osobiście jestem na nie, niech będzie tak jak jest.

Opublikowano

Napisałem, szczerze dopiero niedawno przeczytałem Globalny regulamin, zawsze stosowałem się do tych które obowiązują w danym dziale.

A widząc masy ludzi (99.9%) osób które rozsyłają piractwo myślałem że nie jest to regulaminowo zabronione, do czasu aż przeczytałem globalny.

Jeżeli na nie, to można regulamin zmienić, bo póki co jest to niezbyt dobre połączenie, ponieważ albo przestrzegamy 100% zasad i dostajemy kary albo olewamy każdą i nie jesteśmy karani za nic.

Wybór zależy od administracji co zmienią.

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...