Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kopiowanie kolumn z mob_proto1 do mob_proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli w mob_proto1 masz exp i gold a mob_proto masz takie same jak mob_proto1 to wystarczy zaznaczyć całą kolumnę w navi, wcisnąć ctrl+c i wkleić do tej mob_proto ;d

A z tym czy masz takie same to chodzi o to żeby mieć identiko takie same moby na danej pozycji itp. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Jesli w mob_proto1 masz exp i gold a mob_proto masz takie same jak mob_proto1 to wystarczy zaznaczyć całą kolumnę w navi, wcisnąć ctrl+c i wkleić do tej mob_proto ;d

A z tym czy masz takie same to chodzi o to żeby mieć identiko takie same moby na danej pozycji itp. 

Różnią się mocno. Niektórych id nie ma, więc trzeba to query walnąć. 

Opublikowano

Różnią się mocno. Niektórych id nie ma, więc trzeba to query walnąć. 

No okej a co do query to hm chcesz mieć expa w mob_proto w każdym ID taki sam oraz gold?

Bezsensu, jeśli tak to w notatniku można walnąć sobie nawet tak, zaznaczyć pierwsze ID kolumny gold i wkleić.

Query przypisze Ci taką samą wartość do każdego moba.

Z gold to jeszcze ok ale z expem do mobów by mieć taki sam? troszkę bezsens ale ok..

A jeśli chcesz wpisać w query wszystkie ID osobno i osobne wartości to ja Ci polecam od razu zmieniać w kolumnie xD na to samo wychodzi prawie xD

Opublikowano

No okej a co do query to hm chcesz mieć expa w mob_proto w każdym ID taki sam oraz gold?

Bezsensu, jeśli tak to w notatniku można walnąć sobie nawet tak, zaznaczyć pierwsze ID kolumny gold i wkleić.

Query przypisze Ci taką samą wartość do każdego moba.

Z gold to jeszcze ok ale z expem do mobów by mieć taki sam? troszkę bezsens ale ok..

A jeśli chcesz wpisać w query wszystkie ID osobno i osobne wartości to ja Ci polecam od razu zmieniać w kolumnie xD na to samo wychodzi prawie xD

Ty tak na serio? Jak k***a może być taki sam exp jak query na kopiować tylko wtedy, kiedy te id jest jest w obu protach? 

Opublikowano

Ty tak na serio? Jak k***a może być taki sam exp jak query na kopiować tylko wtedy, kiedy te id jest jest w obu protach? 

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem bo jak widzę nie kumasz mnie -.-

Naprzykłąd 

UPDATE item_proto t1, item_proto_copy_copy t2
SET t1.name = t2.name
WHERE t1.locale_name = t2.locale_name;

Spoko wszystko ładnie i fajnie ale jeśli w mob_proto1 nie ma takiego samego moba jak w mob_proto to będzie owszem 0 a potem będzie się chłopak dziwił, dlaczego wywala mu serwer jak przecież wszystko ma dobrze, a i nie zapomniałeś jeszcze że jak gold_min będzie mniejszy od gold_max to też mu wywali serwa?

Założę się że nawet autor o tym nie wie, dlatego najlepiej jest by to ręcznie wprowadzić.

Więc takie query co Ty tu dałeś, dobry jest ale do podmian takich samych tabel bądź tabel z mob_proto1 do mob_proto z warunkiem że w mob_proto nie będzie tego co jest w mob_proto1.

Spróbowałeś ? bo chyba nie.

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem bo jak widzę nie kumasz mnie -.-

Spoko wszystko ładnie i fajnie ale jeśli w mob_proto1 nie ma takiego samego moba jak w mob_proto to będzie owszem 0 a potem będzie się chłopak dziwił, dlaczego wywala mu serwer jak przecież wszystko ma dobrze, a i nie zapomniałeś jeszcze że jak gold_min będzie mniejszy od gold_max to też mu wywali serwa?

Założę się że nawet autor o tym nie wie, dlatego najlepiej jest by to ręcznie wprowadzić.

Więc takie query co Ty tu dałeś, dobry jest ale do podmian takich samych tabel bądź tabel z mob_proto1 do mob_proto z warunkiem że w mob_proto nie będzie tego co jest w mob_proto1.

Spróbowałeś ? bo chyba nie.

Chyba nie do końca wiesz jak działą ta quera

Opublikowano

Chyba nie do końca wiesz jak działą ta quera

Raczej dobrze skumałem ;p

Ale skumaj to że np. w mob_proto ma id 22211 a w mob_proto1 tego nie ma, to w mob_proto nie zmieni a jeśli przy tym akurat id będzie miał tak jak napisałem gold_min większy od gold_max ?

Skumałem to query tak że niby kopiuje dają kolumnę i podmienia np. gold_min na takie jakie jest gold_min w drugim mob_proto ale jak wyżej napisałem, jeśli tak będzie jak wyżej napisałem to co wtedy? wielkie rozczarowanie że po zrzuceniu mobów i dednięcie go z 10 razy wywali mu serwa? bo query nie domyśli się jakie ma być w tym ID 22211 gold_min i gold_max i exp bo skąd ma się domyśleć jak nie ma tego w mob_proto1 ?

Opublikowano

Raczej dobrze skumałem ;p

Ale skumaj to że np. w mob_proto ma id 22211 a w mob_proto1 tego nie ma, to w mob_proto nie zmieni a jeśli przy tym akurat id będzie miał tak jak napisałem gold_min większy od gold_max ?

Skumałem to query tak że niby kopiuje dają kolumnę i podmienia np. gold_min na takie jakie jest gold_min w drugim mob_proto ale jak wyżej napisałem, jeśli tak będzie jak wyżej napisałem to co wtedy? wielkie rozczarowanie że po zrzuceniu mobów i dednięcie go z 10 razy wywali mu serwa? bo query nie domyśli się jakie ma być w tym ID 22211 gold_min i gold_max i exp bo skąd ma się domyśleć jak nie ma tego w mob_proto1 ?

Jak  nie będzie danego ID to nie stanie się nic , bądź zwróci błąd a z tymi goldami to jeśli wcześniej miał oki to czemu po tej querze miało by  być coś nie tak

Opublikowano

Coś takiego 

update item_proto,item_proto2 set item_proto.gold=item_proto2.gold,item_proto.shop_buy_price=item_proto2.shop_buy_price where item_proto.vnum=item_proto2.vnum;

Przerób sobie pod to, co potrzebujesz.

Opublikowano

Coś takiego 

update item_proto,item_proto2 set item_proto.gold=item_proto2.gold,item_proto.shop_buy_price=item_proto2.shop_buy_price where item_proto.vnum=item_proto2.vnum;

Przerób sobie pod to, co potrzebujesz.

no wcale k***a nie skopiowałeś tego co ja napisałem :)

Opublikowano
Kopiowanie expa z mob_proto_de do mob_proto_moje. 

UPDATE mob_proto_copy AS moje
LEFT JOIN mob_proto_from_de AS de ON (moje.vnum = de.vnum)
SET moje.exp = de.exp,
WHERE de.vnum IS NOT NULL

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...