Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, Planuję zakup Mac'a do pracy, jego główne zadania będą opierały się na obróbce grafiki w Photoshopie, Odpowiadaniu na maile, Obsłudze internetowych platform sklepowych, Mówiąc krótko komputer stricte biznesowy. I tu pojawia się pytanie.
Jakiego Maca Wybrać? Cena nie jest żadną barierą. Zastanawiam się nad wyborem iMaca, a może Macbooka? Pracuje głównie w domu, zależy mi na jakości i stabilności. Jakie są wasze doświadczenia z Macami? Tak wiem, Mac nie jest do gier, do tego mam konsole :)

s4ElBud.png
Opublikowano

Najpierw zastanów się co by było lepsze. Stacjonarny Mac czy mobilny Macbook. Na temat opłacalności Maca nie będę się wypowiadał bo nie mam o tym pojęcia ale Macbooka dla osoby, którą na niego stać mogę polecić bez zastanowienia. Tym bardziej do takich zastosowań. Jeśli masz dodatkowo np. iphona lub ipada to masz mobilne centrum ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Moje wahania są głównie pomiędzy Macbookiem Pro 15 cali z ekranem Retina, a 27 calowym iMacem z wyświetlaczem Retina 5K.
Tu link do porównania parametrów:

https://www.apple.com/pl/mac/compare/results/?product1=macbook-pro-retina-15&product2=imac-retina-27

Jestem bardziej przychylny do sprzętu mobilnego jednak iMac wydaje się być lepszą opcją pod względem parametrów. Chce by sprzęt przy obróbce zdjęć lub podczas renderowania filmu działał płynie, bez zacięć. 

s4ElBud.png
Opublikowano

Jeżeli będziesz pracował w domu, lepiej imaca, ponieważ jest wydajniejszy no i większy ekran :) chociaż macbook też Ci się na pewno bardzo przyda.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

To sam musisz zdecydować czy 27 cali i taka ogromna rozdzielczość na coś Ci się nada. 

A jeśli o renderowanie i obróbkę zdjęć chodzi to nie ma o czym mówić. Mac/Macbook z Retiną do tego są idealne. Ja osobiście do biznesu bym był bardziej przychylny do Macbooka. A korzystanie z Maca z pozycji leżącej raczej nie jest zbyt przyjemne podczas korzystania np. z internetu ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Sam podkreśliłeś, że pracujesz głównie w domu, więc no senesem byłoby branie MacBook'a, a co do obróbki grafiki, przeglądaniu internetu oraz obługa internetowych platform sklepowych, to moim zdaniem iMac sprawi się lepiej w tych zastosowania po przez lepsze parametry, które posiada. 

@Amperoo_PL

Do korzystania z internetu zawsze może posłużyć tablet, który moim zdaniem jest lepszy w pozycjach leżących niż np. MacBook, a chociażby z tego względu, że kładąc takiego MacBook'a na kołdrze lub na nogach może nam łatwo spaść, może się przegrzać po przez blokowania do niego do pływu powietrza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...