Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Ecraft

martiner32

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer Free-build na tradycyjnej mapie surwiwalowej, jakiego jeszcze nie widziałeś! rek.png

Start niebawem!

Dodaj ip do twojej listy serwerów: ecraft.pl w motd podamy dokładną datę startu!

Poszukujemy też helperów +15 skype:martiner34 

Start w SOBOTĘ o 18:00

Opublikowano

Powiem szczerze, że ten serwer ciekawie się zapowiada, nigdy również nie widziałem tak ciekawego craftingu skrzynki. Narazie oceniam serwer 8/10, zobaczymy po starcie czy było warto taką ocenę wystawić.

Do moderacji MC: proszę nie dawać niesłusznych punktów, postaram się je zbić do samego końca (93% będzie ciężko) 

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

No serwer zapowiada się ciekawie, tylko mam pytanie, bo nie zauważyłem w prezentacji jakiej wielkości są działki? Czy są prace? Czy jest sklep?

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

Powiem szczerze, że ten serwer ciekawie się zapowiada, nigdy również nie widziałem tak ciekawego craftingu skrzynki. Narazie oceniam serwer 8/10, zobaczymy po starcie czy było warto taką ocenę wystawić.

Do moderacji MC: proszę nie dawać niesłusznych punktów, postaram się je zbić do samego końca (93% będzie ciężko) 

Dzięki, tu chodzi o crafting plecaka :P

No serwer zapowiada się ciekawie, tylko mam pytanie, bo nie zauważyłem w prezentacji jakiej wielkości są działki? Czy są prace? Czy jest sklep?

Działka domyślnie ma 100 bloków, za każdą godzinę na serwerze gracz dostanie (jeszcze do ustalenia od 20-30 bloków) tzn. Po godzinie gry gracz może mieć cuba 130 kratki.

Działka jest tworzona przez zaznaczenie obszaru złotą łopatą może być 20x5 czy 10x10 obojętnie, a potem systematycznie powiększać.

Prace - z tego pomysłu zrezygnowałem gdyż zrobiłem dobry adminshop i kase też jest jak zarobić (1kwadrat działki koszt 20$, a 16diaxów 1000$ myślę, żę dobre mniej więcej są proporcje.

Sklep - jeżeli chodzi o itemshop to planuje jakieś efekty i bonus w raningu oraz raning vipów i chyba tyle, admin shop to mam rozbudowy plugin na sklep w gui czyli jest posegregowane, bloki, poti itp, i każdy item można kupić oraz sprzedać w proporcji 10:1 czyli kupno za 1000, a sprzedaż za 100.  

Opublikowano

Czy to będzie dedykowany dla tego trybu (fb) serwer? Czy może kolejna sklejka wszystkich możliwych trybów?

Opublikowano

Czy to będzie dedykowany dla tego trybu (fb) serwer? Czy może kolejna sklejka wszystkich możliwych trybów?

Będzie to typowy freebuild z admin shopem i ekonomią raczej bez żadnej fabuły. Od czasu do czasu może będzie jakiś event opary o mini gre, ale to tylko event np. OX, spleef, survivwal games 1 czy 2 rundki i plugin wyłączony. Zastanawiam się czy wtedy nie będzie zbyt nudno i nie dodać na stałe 1-2 minigier w formie rozrywki i wydania kasy.

PS. Start będzie na pewno po 15.07

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie, coś nowszego.

Ale ten, kto robił i podpisywał te zdjęcia to kompletna żenada.

Domyślcie się o jaki błąd mi chodzi i szybko poprawcie.

Zdjęcia - spawn zachęcający do wejścia.
Czekamy na start!­

Opublikowano

Zapowiada się ciekawie, coś nowszego.

Ale ten, kto robił i podpisywał te zdjęcia to kompletna żenada.

Domyślcie się o jaki błąd mi chodzi i szybko poprawcie.

Zdjęcia - spawn zachęcający do wejścia.

Czekamy na start!­

Moja kochana wierza :D Już poprawione.

Tylko boje się, że pewnie nikt nie będzie grać i to spowoduje, że potencjalni gracze też nie wejdą bo jest pusty :D 

Start może odbędzie się w sobotę, ale to niej est pewne gdyż chce aby było wszystko ok.

Opublikowano

Niby banalny freebuild ale jednak mapa z tego co widzę zagospodarowana jest całkiem przyzwoicie. Mam nadzieję że w porach wieczornych nie będzie można narzekać na brak graczy. Ogolnie wpadnę i zobaczę jak to u Was wygląda.

images.jpg

Opublikowano

Niby banalny freebuild ale jednak mapa z tego co widzę zagospodarowana jest całkiem przyzwoicie. Mam nadzieję że w porach wieczornych nie będzie można narzekać na brak graczy. Ogolnie wpadnę i zobaczę jak to u Was wygląda.

Dzięki za pozytywną opinie. Jest jeszcze tyle roboty, że nie wiem co robić. Począwszy od dropu z rud do gui adminshop przez ranking górników.  

Opublikowano

To ekstra że to będzie w końcu solidny FB na pewno zagram :) 

Jak ze startem? Kiedy planujecie?

Pozdrawiam

Opublikowano

To ekstra że to będzie w końcu solidny FB na pewno zagram :)

Jak ze startem? Kiedy planujecie?

Pozdrawiam

Start na 99% w sobotę o 18. Możliwe, że nie będą spolszczone wszystkie komunikaty jakie mogą się zdarzyć graczom podczas zabawy z działkami, ale na bieżąco tłumaczymy ponad 1300 zdań :D

Oraz najważniejsze trzeba itemshop ogarnąć :D

Opublikowano

No nie wiem, serwer nie zapowiada sie dobrze.

Motd serwerowe nie zachęca, brak ikonki.

Strona serwerowa nie jest gotowa a na dodatek jest wlasnoscia calkiem innego serwera craftbest.pl.

Regulamin nie został zmieniony, itemshop nie gotowy.

Widać lekki bałagan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...