Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS/wydajności

Gość Husoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie było mnie w domu przez cały tydzień - wakacje, po tym jak wróciłem postanowiłem pograć sobie w League of Legends. Na ogół w tej grze mam po +300 fps na maksymalnych ustawieniach graficznych, a dziś ta ilość zmniejszyła się do 60 / 50. Nie jest to wyjątek, ponieważ w innych grach również to widać. Co się mogło stać przez ten tydzień? Nikt na mój komputer nie wchodził, ponieważ chałupa była przez cały ten czas pusta. 

Opublikowano

Sprawdź temperatury pod obciążeniem i w spoczynku. Zrób update sterowników, przeczyść komputer z kurzy sprężonym powietrzem.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Kompa czyściłem jako tako, nie posiadam żadnego urządzenia, który ma funkcję sprężonego powietrza. Sterowniki do karty graficznej mam aktualne, reszty nie aktualizowałem.

Opublikowano

format :)

Ale to jest bezsensu. Jak komputer, który ma rok czasu może się tak zachować po tygodniu nieużytku?

­

Opublikowano

@ZeciarzEmil1
Szczerze mówiąc to nie wiem za bardzo jak sprawdzać temperatury podzespołów, dlatego po prostu wrzucę zdjęcie : 

taes0r9g3hls.jpg

Opublikowano

@ZeciarzEmil1

Szczerze mówiąc to nie wiem za bardzo jak sprawdzać temperatury podzespołów, dlatego po prostu wrzucę zdjęcie : 

taes0r9g3hls.jpg

Temperatury dobre, ale możesz przeczyścić kartę graficzną dla pewności :)

sygnatura.png

Opublikowano

Cześć po raz kolejny. Zrobiłem dzisiaj format komputera, zainstalowałem wszystko od nowa, sterowniki są świeże a problem nie zniknął. Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że jakaś część w komputerze poszła się rąbać. Teraz mam pytanie, części do komputera mają jeszcze rok gwarancji, składałem komputer na stronie morele­ i czy gdybym chciał oddać komputer na gwarancje to muszę pokrywać koszta wysyłki? Pytanie te jest skierowane do osób, które musiały coś kiedyś zwracać bo to jest mój pierwszy przypadek.
@Edit
Byłem w komputerowym, mówili mi, że to może być wina przegrzania procesora, jednakże to również nie to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...