Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS MC 1.7.2

RycerzDoPVP1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z FPS w MC. Problem jest taki: 

Miałem dawniej od 120 - 250 fps, po restarcie kompa, oraz skanowaniu (bez wirusów było) avastem, spadło do 40-50 fps..

Reinstalowałem MC, robiłem skany CCleaner, odinstalowywałem niepotrzebne rzeczy, skanowałem, restartowałem wiele razy komputer i nadal to samo.. Mam optifine. 

KOMPUTER: 

LAPTOP: SAMSUNG RC730

Procesor Graficzny: GeForce GT 540M

Procesor: Intel® Core™ i7-2630QM CPU @ 2.00 GHz

Pamięc: 8,00 GB pamięci ram

Bieżąca rodzielczosć: 1600 x 900, 60 Hz

Wersja sterownika: 344,75

System : Microsoft Windows 7 Ultimate

Opublikowano

A może po prostu komputer jest już trochę "zasyfiony" i by przydał się format? Osobiście to nie chce mi się wierzyć, że po restarcie i skanowaniu w magiczny sposób spadły FPS aż tak drastycznie.

Opublikowano

Ja ostatnio zrobiłem formata żeby oczyścić go "trochę" to po wszystkim fps skoczyły mi o 30-40 :p Jak masz bardzo zasyfiony i dawno nie robiłes tego to może warto spróbować.

Opublikowano

Avast to wirus. Musisz go usunąć i zainstalować jakiś antywirus, np AVG.
Na W7 nie spodziewaj się cudów.
Co do tematu, dziwne. Może komp musi odpocząć od gier, daj mu trochę polezec :)

bannergif.gif

Nowicjusz
Opublikowano

2 opcje 

1 laptop sie przegrzewa 

2 uzywasz zintegrowanej grafy 

podaj temperatury przy graniu 

Opublikowano

Kolego mamy tego samego laptopa :D Z tym, że ja mam i5 i 4GB ramu, reszta to samo :D Ogólnie na początku kiedy laptop był nówka wyciągałem jakieś 300 fps. Z czasem wartość ta spadła do nawet 20 fps. Co mi pomogło? Przede wszystkim wyczyszczenie laptopa od środka z kurzu i wymiana pasty termoprzewodzącej ( ale nie na taką za 5 zł :P ) oraz kupienie podkładki chłodzącej ( sama podkładka wiele nie chłodzi, ale laptop ma wtedy lepszą cyrkulację powietrza i gorące powietrze nie nagrzewa wszystkiego wokół tylko ma gdzie uciec ), następnie format komputera, a po formacie nie instalować od razu wszystkiego co było poprzednio tylko radzę Ci zainstalować najbardziej potrzebny programy, a nie wszystko jak leci. Oczywiście jeszcze aktualizacja sterowników ( wszystkich ) i konfiguracja ustawień NVIDIA tak, aby laptop używał karty graficznej NVIDIA, a nie zintegrowanej. Nie wiem jak z tym Avastem, ja go używam od zawsze, ale muszę przyznać, że potrafi zamulić komputera, więc póki co posłucham kolegów wyżej i zmienię na coś innego :D.

@Edit - zapomniałem dodać, że po tych wszystkich czynnościach i wgraniu OptiFine FPS znowu osiągają wartość 300 - 400 FPS :D.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zrób reinstall windowsa na 8.1 ja tak zrobiłem i miałem z 100 fps 350 fps­

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...