Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Bardzo spowolnione działanie lapka

Deco12

Pytanie

Opublikowano

Siemka mam taki problem że w ostatnim czasie lapek chodzi co raz gorzej, mianowicie kiedyś mi CS GO chodził pięknie (spokojnie okolice 60 FPS ) stopniowo się to pogarszało ale aktualnie wszystko chodzi beznadziejnie. 3 miesiące temu zrobiłem formata, wszystkie stery poinstalowałem ale i tak to nie jest to samo, zużycie procesora bez przeglądarki włączonej wynosi około 40 % z przeglądarką okolice 50 % , wrzucam wszystkie dane lapka i tutaj pytanie do was czy jestem w stanie sam z siebie coś zrobić przez co byłby mniej obciążony, HOTS przykładowo pobiera 1 250 000 K pamięci na najniższych właściwosciach gdzie kiedyś spokojnie mogłem w niego pograć...
315551436117282391880.png
603671436117282391880.png
633051436117282391880.png

@Edit
Sorki za zły dział, dzięki za przeniesienie. :)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może nie być oryginalny bo kupiłem lapka i miałem wgranego, później dałem do formatu to mi jakiegoś wgrali ale wątpie że oryginał i sam zrobiłem ostatnio formata to z neta pobrałem, tak na prawdę w zakładce uruchamianie nie jest tak sporo programów wątpię abym mógł jakiś wyłączyć bo jest to i tak minimum programów więc nie wiem co jest nie tak z tym lapkiem..
@Edit
622691436141278391880.png
tak to wygląda po odpaleniu steama i twitcha na firefoxie... z laptopa nie da się korzystać nie mówiąc o jakimkolwiek graniu w cokolwiek, kiedyś było to możliwe a teraz stary komputer z mniejszą ilością ramu i 1.85 GHz prockiem chodzi mi lepiej..

Opublikowano

Jak widać w menadżerze zadań masz dużo procesów czyli trzeba je zlikwidować.

Żeby je wyłączyć kliknij Start>Uruchom(Jeżeli nie ma to logo Windows'a+R)>Wpisz msconfig>Zakładka Uruchamianie> I odznak programy które się włączają wraz z systemem np. Skype, GG, czy inne potem kliknij Zastosuj i OK. Możesz ponownie uruchomić komputer lecz możesz też uruchomić go pózniej.

Myślałem również o wirusach ale jak napisałeś ze format nic nie pomógł no to odpada.

A mam pytanie czy ten Windows 7 jest oryginalny? I czy przed formatem też był oryginalny?

qbAFfcA.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...