Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się instalować Windows 10?

m@te

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o wypisanie konkretnych opinii.

Mile widziane zalety/wady tego systemu.

Instaluje z Win 8.1 .

#rein

Opublikowano

Tak, moim zdaniem warto zainstalować W10. System ten jest lepszy od W8.1 chyba pod każdym możliwym względem. Połączono wszystkie zalety i dobre rozwiązania z W7 i W8.1 w jedno, tak powstała dziesiątka. Ponadto jest lepsza wydajność w grach, system się uruchamia równie szybko, same plusy z tej aktualizacji. Jak na razie minusów nie znalazłem.

Opublikowano

metin nie działa nie polecam

Działa, polecam. Równie dobrze, jak na innych.

Od 10162 W10 to miód malina, a to dopiero beta. Finalna wersja będzie rewelacyjna.

Opublikowano

Jak dla mnie brak możliwości wyłączenia aktualizacji, to bardzo duża wada. 

Pewnie będzie trzeba zablokować windows update w firewallu.

s2c77Oa.png

Opublikowano

metin nie działa nie polecam

To nie prawda. Metin działa sprawnie, tak samo jak na innych systemach operacyjnych. 

Opublikowano

To nie instaluj skoro nowszy system to dla ciebie z góry "gówno" bo nie będziesz mógł wrócić do poprzedniego systemu, którego jak widać zainstalować też nie będziesz potrafił sam 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak dla mnie brak możliwości wyłączenia aktualizacji, to bardzo duża wada. 

Pewnie będzie trzeba zablokować windows update w firewallu.

Wystarczy w trakcie jednej aktualizacji zrestartować kompa, potem będzie przywracanie stanu sprzed aktualizacji i aktualizacje zostaną zatrzymane aż do ręcznego kliknięcia aktualizuj. Przynajmniej ja tak miałem podczas aktualizacji do 10130. A jak potem to nie wiadomo :P Jest to dość głupi sposób, ale jak miałem 3% aktualizacji przez 1h to nie miałem wyboru.

Windows 10 jak dla mnie bomba, chociaż po miesiącu używania nadal się od xp'ka nie mogę odzwyczaić.

Opublikowano

a zeby zainstalowac 10 trzeba miec jakies wymagania sprzetowe? a jak nie to poda ktoś link do instalki?

Każdy system Operacyjny ma jakieś wymagania. W przypadku dziesiątki wygląda to tak: 

procesor pracujący z zegarem 1 GHz lub szybszy i zgodny z PAE, NX ora SSE2;
1 lub 2 GB pamięci RAM (2 GB dla wersji 64-bitowej);
16 lub 20 GB wolnego miejsca na dysku (20 GB dla wersji 64-bitowej);
kartę grafiki zgodną z DirectX 9 i WWDM

Co do instalki, to tutaj znajdziesz potrzebne informacje: http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows/preview-faq
Opublikowano

Zależy jakie gry. Z wieloma nienajnowszymi grami (2008 wstecz) były problemy, a niektóre gry z początku lat 2000 nie chciały wcale działać(np. Disciples 2,Tzar). Nowsze gry działały w większości bez zarzutu, chociaż jeśli chodzi o szybkość działania, to niestety nie mam porównania do innych Windowsów - w tej kwestii niech się kto inny wypowie.

Testowałem system 4 miesiące temu, więc część problemów może już nie występować.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...