Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Domena w Net-Speak, serwer Hostinger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, zakupiłem domenę w Net-Speak, podpięli mi domenę pod zakupiony u nich serwer WWW, z serwera niestety musiałem zrezygnować gdyż nie spełnił on moich oczekiwać.

Zarejestrowałem się na Hostinger gdzie zamówiłem darmowy serwer WWW (niebawem zwiększę pakiet na premium bądź biznes)

Mój problem pojawia się na tym że nie potrafię usunąć domeny ze starego serwera WWW (net-speak) na nowy (hostinger).

Net-Speak ma bardzo dziwny panel zarządzania domeną i za żadne skarby nie mogę się w nim odnaleźć  :P 

Dodam jeszcze że nie jestem zaawansowanym użytkownikiem gdyż dopiero się uczę.

Proszę o dokładne wskazówki jak mogę podpiąć domenę na nowy serwer WWW, dziękuję ślicznie i pozdrawiam  :)

Opublikowano

Dzięki wielkie za zainteresowanie tematem  :)

Wchodzę w Panel Zarządzania Domeną > zmiana delegacji DNS > moim oczom ukazuje się:

post-352041-0-46393400-1436121102.jpg

:P

Opublikowano

Usuwasz stare DNS lub zamieniasz je na takie które ma Twój hosting. Jeżeli nie wiesz jakie adresy dns ma Twój host to wpisz w Google: adresy dna hostinger. Ew. jak jest jakies FAQ tam to na pewno będą podane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...