Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Miło się gra. No ale, co dalej?

Tluczek9902

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się spytać ekspertów jak dalej lecieć szybko i efektownie z grą, ponieważ stanąłem w 1 punkcie i nie mam zielonego pojęcia co robić, aktywowałem hardmode, rozbiłem wszystkie altary jakie były potrzebne i zrobiłem cobaltową zbroję i kilof z Orichalcum. wyleciał mi też Destroyer na twarz, bo był losowy event i się pojawił i zabił mnie w kilka sekund, gdy miałem 42 armora, z broni to mam shadowflame bow oraz cobalt sword, imp staffa, z dodatków Spectree boots, summoner emblem, blizzard in a balon, philosopher's stone oraz lava waders. Aktualnie poluję na wyverny, ponieważ znalazłem Butterfly dust. Dodatkowo nie moge znaleźć titanum/adamantite :/. Co mam robić aby szybko ruszyć z nowościami?

Opublikowano

Tak, jest to najnowsza wersja prosto ze steama, aktualnie mam całą zbroję z Orichalcum, mam też 11 sztabek adamantytu, aktualnie idę zabic destroyera, dam edita czy mi sie udalo ;p

To było szybkie, nie udało mi się :v

Opublikowano

Zbierz całą zbroję z adamantytu, zrób platformę z ogniskami w powietrzu (na destroyera), zabijaj mimic w jaskiniach by zdobyć złoty naszyjnik, cross neckakle podajże, po dostaniu obrażeń zwiększa ci immunitet. Porób healing potionki, spróbuj pokonać jeszcze raz wofa by wydropić z niego clockwork assault rifle- lepszy minishark. Zrób do niego naboje i wszystkie 3 mechaniczne bossy masz na luzie :)­

Opublikowano

rifle- lepszy minishark. Zrób do niego naboje i wszystkie 3 mechaniczne bossy masz na luzie

Nie wydaje mi się...

Mniejsza z tym..

Osobiście proponuję Ci zebrać składniki na potki typu Iron Skin, Regeneration Potion itp. oraz zrobić je. Następnie postaraj się zrobić Spelunker Potion oraz Mininng Potion w celu szybkiego i efektywnego zdobywania rudy. Zejdź na poziom gdzie zaczyna się lawa i na tych poziomach szukaj Adamatium/Titanium. Zbierz go jak najwięcej i zrób sobie z niego cały set pod Rangera. Do tego kuszę wraz z Hellfire Arrows. Zrób sobie 3/4/5 piętrową platformę z drewnianych półek i rozłóż tam ogniska. Jeżeli masz nadmiar Crystal Heart-ów wykonaj kilka lamp z nich(4x Łańcuch + 1x Crystal Heart). Postaraj się w ten sposób pokonać jakiegoś z bossów. To taka najprostsza wersja. Osobiście wolę zrobić sobie kilka Gravitation Potion i z nimi pokonać pierw The Twins, tak z dwa razy. Z Hallowed Barów które Ci z nich wylecą zrób sobie set z Hallowedu pod Maga. Później wykonaj Magick Harf i z tym spokojnie sobie poradzisz z Destroyerem. Po tym to tylko z górki.

Efektywnym sposobem jest również zrobienie sobie Megashark-a oraz Crytal Bullets. To też całkiem dobre i skuteczne rozwiązanie.

To takie podstawowe info. W razie gdybyś chciał więcej pisz na PW ;) Chętnie pomogę.

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Najłatwiejszy sposób:

Robisz wysoko nad ziemią pokoik (nie za wysoko by Destroyer sięgnął i żeby się Wyverny ani Harpie nie zespawnowały). Summonujesz destroyera, używasz Nimbus Roda (dropią z tych chmur podczas deszczu) by zespawnować chmurki tuż przy podłodze (wtedy deszcz przechodzi przez ściany) i on bije robala. Ty jedynie używaj miecza by odpychać i niszczyć Proby (Najlepiej stań nad deszczem to część z nich zginie od obrażeń deszczu).

Z souli, które wydropią robisz Megasharka, i wtedy powinieneś bez większego kłopotu ubić pozostałe 2 bossy (oczywiście w adamanite/titanium zbroi). Jeszcze akcesoria, np. to zmniejszające cooldown potek z 60 do 45 i skrzydła liściaste od Witch doktora, wysoko lecą, koszt to 1 lub 2 platynowe monety, musi być noc i mieć dom w dżungli, a jak cię nie stać, to czekaj na deszcz i w śnieżnym biomie bij Ice Golemy, wydropią lodowe pióro i będziesz miał takie same skrzydła jak te liściaste (parametry).

/sry za brak składni, pisane na szybko

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

destroyera można ubić bez dobrej zbroi i broni, wystarczy złapać mounta z king slime, zbudować nad sobą platformę i destroyer ubity w 1 min

Opublikowano

Aktualnie mam całą zbroję z adamantytu, teraz robię nowe światy i zbieram daybloomy do potek, zrobiłem też arenę "powietrzną" do destroyera, zobaczymy czy go pokonam i czy potrafię grać w tą grę :v

Btw, jak zrobić farmę daybloomow? Nie chce mi się robić nowych światów tylko dla 1 roślinki, jeszcze jak tworzę świat to uzbieram 1 dayblooma i 2 seedsy, przy dobrych wiatrach 2... Od Driady kupuję też doniczki z daybloom seedsami, jednak z tego rosną mi kwiatki -.-. Mam też specjalną platformę z dirtu, na której rośnie trawa, jednak jak zasadzam daybloomy to dostaje tylko kwiatka, bez seedsów, to jest dość uciążliwe.

Opublikowano

Moim zdaniem potki inne niż na manę czy życie są niepotrzebne (ew. +8 defence), pokonałem wszystkie bossy bez ich pomocy, więc nie sądzę żeby był sens. Co do Destroyera już Ci napisałem najlepszy sposób, w parę minut boss leży, a ty jesteś bez szwanku. Nie wymaga żadnej areny, jedynie pokoik na wysokości.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

32312066883785103000.png

Mój pierwszy destroyer na singlu pokonany :D Robię teraz mega sharka, w adamantytowej zbroi powinienem pokonać The Twins?

Jednak najbardziej jestem dumny z Blessed Apple, 0,50% szans na drop z potworów na the hallow a mount jest epicki :D

Opublikowano

nie ufał bym tym procentowym szansom na drop...

klucze do specjalnych skrzyń już mam mimo że dopiero Prime pokonałem...

do skrzyni Hallow już nawet 3 klucze... a Blessed Apple już x2 :P

ebane szczęście :C

zbuduj może jakiś domek ładny ? :C hmm ?...

Opublikowano

Owszem, jednorożec jest fajny, ale trzeba specjalnie pod niego wyrównywać teren, bo się zatrzymuje już przy górce o wysokości dwóch bloków :C (wiem, umie skakać, ale jak się nie zauważy górki to lipa)

Tak, tylko zadbaj o odpowiednie akcesoria i o spora ilość Crystal Bulletów.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

@PanTobi domek mówisz, budowniczym to ja nie jestem, mam jakiś prostokątny dom w którym mieszkają npc i w tym również ja :D No ale coś się wymyśli :D

Edit:

Teraz wydropiłem Frozen Key i nie mogę nim otworzyć zimowej skrzynki [tą w dungeonie] to jest jakiś bug?

Opublikowano

Jeszcze zależy czym lubisz grać, ja ci polecam zrobić spectre seta pod leczenie + z dunga książkę "Magnet sphere" oraz Shadowbeam staff i jesteś nie do rozwalenia. :)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...