Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aion NA - pytania ogólne

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z racji tego że gamefail to gamefail i na aionie eu połowę zarobku trzeba przeznaczyć na gp, postanowiłem przenieść się na aiona na.

Mam parę pytań do osób, które już tam grały.

1. Jjest jeden wspólny serwer, czy może kilka? Które serwer najbardziej polecacie?

2. Aion NA ma już nowy system stigm. Czy to oznacza że tam jest 4.8, czy tam patche różnią się od patchów eu?

3. Czy związku ze strefą czasową, będzie problem ze znalezieniem pt?

4. Która z frakcji ma przewagę nad drugą? Czy może tam ten system jest wyrównany?

5. Czy wszystkie dotychczasowe patche na EU są również na NA?

Opublikowano

Z racji tego że gamefail to gamefail i na aionie eu połowę zarobku trzeba przeznaczyć na gp, postanowiłem przenieść się na aiona na.

1. Jjest jeden wspólny serwer, czy może kilka? Które serwer najbardziej polecacie?

2. Aion NA ma już nowy system stigm. Czy to oznacza że tam jest 4.8, czy tam patche różnią się od patchów eu?

4. Która z frakcji ma przewagę nad drugą? Czy może tam ten system jest wyrównany?

1. Jest kilka serwerów. Akurat nie gram na NA więc nie polecę Ci żadnego ale radzę poszukać w Prezentacjach legionów na jakim jest najaktywniejszy polski legion.

2.Tak na NA jest nowy system stim z patcha 4.8. Na ma wszystkie patche szybciej niż EU. (Aion KR - > Aion NA - > Aion EU)

3. Na end game instancje i tak raczej chodzisz z legionem więc podstawa to legion. A co do LFG nie pomogę ponieważ nie gram tam.

4.Też niestety nie powiem ;/

5. Wszystkie patche które są na EU są i na NA a nawet jak już pisałem wyprzedzają oni nas z Patchami.

Opublikowano

1. Są cztery serwery (Tiamat, Siel, Kahrun, Israphel). Osobiście polecam grać na Siel, jest tam po prostu najwięcej ludzi, a pomiędzy rasami jest dobry balans.

2. Tak Aion NA ma już patch 4.8 z nowym systemem stigm. Wiele osób na to narzeka, bo jest mniej miejsc na skille. Jednakże niedługo będzie to samo w EU.

3. Strefa czasowa nie gra roli. Gra tam mnóstwo osób z całego świata, także o każdej godzinie znajdą się ludzie na instancje. 

4. Zależy jaki serwer wybierzesz. Grałam tylko na Siel, także nie mogę wypowiedzieć się na temat innych. 

5. Tak patche są takie same. Czasami wersja NA ma coś ekstra, czego EU nie dostanie. 

Od siebie tylko dodam, że porównując NA do EU to naprawdę niebo, a ziemia. Mity dotyczące pingu i lagów to tylko mity ;) Osoby z forum Aiona NA skarżą się na wysokie pingi, a mieszkają bardzo blisko głównych serwerów. Wszystko zależy jaki masz sprzęt i internet.  Przy okazji "ping" pokazywany na czacie nie jest do końca wiarygodny. Do sprawdzenie pingu polecam przeznaczone do tego specjalne programy i strony, a nie komendę na czacie :P Aion NA oferuje "Prestige Pack", który daje różne bonusy. Ceramki, dodatkowe AP itd. Sporo osób mówi, że jest to krok w stronę P2W. Jednakże, wolę wydać pieniądze, żeby mieć dodatkowe bonusy, niż płacić za Gold Packa, bez którego nie można normalnie grać. Aion NA umożliwia Ci brokera już przy pierwszych poziomach i nie ma limitu sprzedaży tak jak bez gp, także jesteś w stanie zarobić sporo kinah na potrzebne rzeczy. Polecam sprzedawać kamyczki ulepszające oraz manastone z magic boost oraz crit strike. Jeśli będziesz chciał się o coś jeszcze zapytać to śmiało pisz na PW :)

Opublikowano

Ten ping faktycznie jest jakiś dziwny. Cały czas się waha się między 200-600... Co do tego Prestige Pack to jest to jakaś paczka z przedmiotami z is? Mówisz że można kupić cera i ap? :D

Opublikowano

Wejdź sobie na stronę Aiona NA i następnie w zakładkę Prestige Pack po prawej stronie. Tam masz wszystko dokładnie opisane ;) Ping mam podobny, ale na PVE nie czuć żadnej różnicy, nie wiem jednak jak to jest na pvp z klasami fizycznymi. Generalnie jest mnóstwo gier, które oferują różne pakiety itd. Różnica polega na tym, że mają po prostu bonusy, które pozwolą Ci szybciej rozwinąć postać od gracza niepłacącego.Natomiast Aion EU każe Ci płacić za to, abyś mógł w ogóle handlować i cokolwiek sprzedawać. Do tego brak możliwości pisania na LFG, ograniczenia sprzedaży u NPC i wejścia na instancje. Aion NA jest truly free, który oferuje Ci DODATKOWO szybsze zdobycie endgame itemów. Wszystko jest dostępne w grze i łatwo to zdobyć. Wiadomo jednak, że wymaga to więcej czasu i nerwów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...