Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podpinanie domeny pod serwer MC!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam mały problem! Otóż chciałbym zakupić i podpiąć domenę pod serwer mc ts i www ale nie wiem jak to zrobić i gdzie ją kupić najtaniej i najlepiej! Posiadam serwer na pukawka.pl serwer minecraft z serwerem www oraz serwer ts. Pod te 3 serwery chciałbym zakupić domenę o tej samej nazwie nie za drogo bez portu. Jeśli ktoś jest wstanie mi pomóc niech napisze gdzie i za ile kupić te domeny oraz jak je podpiąć albo napisać na skype: radekszcz64! Liczę na szybką i dobrą odpowiedź.

Opublikowano

Domenę, którą podepniesz pod serwer możesz zakupić na nazwa.pl. Natomiast tutaj masz poradnik jak taką domenę podpiąć pod serwer minecraft.

z kolejnymi serwerami postępujesz analogicznie robiąc s1.cośtam.pl, s2.cośtam.pl
Co do zakupu domeny wystarczy, że przejdziesz do zakładki domeny i wybierzesz rejestracje, następnie wybierzesz nazwę i domenę, a następnie dodasz do koszyka. Po dokonaniu zapłaty powinieneś dostać dostęp do panelu, w którym będziesz mógł zarządzać.

Opublikowano

Zakup sobie domene na:

gametris.com

Jeżeli zakupisz tam, wystarczy wejść w config.

Dajesz "Ustaw domene pod: Minecraft/Hosting/TS3 itp."

Wyświetla Ci się tylko okienko, w które musisz wpisać IP oraz port, a hosting sam ustawia rekordy.

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

a może być np. www.hypecore.pl serwer mc: mc.hypecore.pl a ts: ts.hypecore.pl?

Tak, tworzysz subdomeny i podpinasz je pod ip serwera/ów za pomocą rekordów.

Opublikowano

A jak zrobić do za pomocą rekordów gdzie zrobić sub domeny itp... nie rozumiem tego.. proszę o dokładniejsze wyjaśnienie i czy muszę kupić 3 domeny?

Nie, kupujesz 1 domenę - hypecore.pl.

Potem tworzysz subdomeny i podpinasz rekordy, po prostu. W poradniku niżej masz to opisane... Nie powiedziałeś nam nawet na jakim hostingu masz/chciałbyś kupić domenę, więc nie wiemy gdzie może znajdować się m.in. opcja tworzenia subdomen.

http://www.mpcforum.pl/topic/1176242-jak-podpiac-domene-pod-swoj-serwer-minecraft/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...