Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Panel logowania do bazy mysql forum IP.Board

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuję pomocy w zrobieniu panelu logowania który będzie się łączył z bazą forum IP.Board, a następnie w Form2 pokazywał dane: Login, Posty, Reputacja, Warny, Grupa

Problem jest w tym że tam hasła są zabezpieczone chyba MD5.

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Opublikowano

http://4programmers.net/C_sharp/Artyku%C5%82y/Bazy_danych_w_%C5%9Brodowisku_.NET

Takie trudne, że aż wymaga pisania tematu na forum...

­

Widać dla Ciebie jest trudne czytanie ze zrozumieniem bo piszesz coś co już wiem.

Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to może jeszcze raz Ci napiszę tylko tym razem pogrubioną czcionką

Hasła są w MD5 i to nie jest C# tylko Visual Basic

Jeżeli Ci pomogłem w zrozumieniu daj + ;)

@Edit

Chyba nie pomogłem mu :(

Opublikowano

Widać dla Ciebie jest trudne czytanie ze zrozumieniem bo piszesz coś co już wiem.

Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to może jeszcze raz Ci napiszę tylko tym razem pogrubioną czcionką

Hasła są w MD5 i to nie jest C# tylko Visual Basic

Jeżeli Ci pomogłem w zrozumieniu daj + ;)

@Edit

Chyba nie pomogłem mu :(

Okeej, też nie umiem czytać ze zrozumieniem ? W temacie nigdzie nie określiłeś w jakim języku chcesz to napisać. Nie wiem czy chcesz hshować czy odwrotnie ale wpisz sobie w google "vb.net md5 hash strong", może Ci to pomoże bo nie wiem z czym masz problem. Potrzebujesz pomocy w zrobieniu tylko ze nie zacząłeś nic robić? Jak będziesz miał w którymś momencie problem z kodem to wtedy się odezwij. 

Opublikowano

Jeżeli chodzi Ci o wyświetlenie hasła to jest to nie realne.

Nie wiem jak IP.Board działa ale jeżeli ma to być md5 to prawdopodobnie z soleniem (md5 +salt), czego nie uda Ci się zamienić z powrotem w hasło.

Opublikowano

Witam,

Potrzebuję pomocy w zrobieniu panelu logowania który będzie się łączył z bazą forum IP.Board, a następnie w Form2 pokazywał dane: Login, Posty, Reputacja, Warny, Grupa

Problem jest w tym że tam hasła są zabezpieczone chyba MD5.

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Nie polecam robić przez mysql connectora bo nie będziesz w stanie tego zabezpieczyć przed sprawdzeniem source, przez to każdy będzie miał hasło do bazy.

Ja osobiście polecam zrobić autoryzację po stronie serwera i php, która by zwracała wynik czy dany user jest w bazie.

Dodałem Ciebie na skype jak coś to Ci pomogę :)

Opublikowano

Nie polecam robić przez mysql connectora bo nie będziesz w stanie tego zabezpieczyć przed sprawdzeniem source, przez to każdy będzie miał hasło do bazy.

Ja osobiście polecam zrobić autoryzację po stronie serwera i php, która by zwracała wynik czy dany user jest w bazie.

Dodałem Ciebie na skype jak coś to Ci pomogę :)

Dzięki wielkie :)

Temat do zamknięcia. Problem rozwiązany na skype.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...