Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Budżetowy laptop do szkoły/gier/codziennego użytku

domin3p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

szukam jakiegoś laptopa, możliwie najtańszego bo potrzebuje go do szkoły, żeby pograć w jakieś gierki, photoshop, skorzystać z neta no i czasami pewnie do użytku codziennego w domu. Mam w miarę potężnego pc-ta więc nie wymagam dużo, ale jakieś 4/8gb ramu, 1tb dysk, full hd, matryca nie za duża i nie za mała, i3/5 no i nie wiem jak z grafiką bo na zintegrowanej to nie pogram dużo. Poleci ktoś jakiegoś??

Opublikowano

To minimum musisz nastawić się na wydatek ok 1500 zł jak nie wymagasz za dużo z procesorem i3 albo powyżej 2000 zł z i5 ale  miernymi grafikami. Dołożysz więcej kupisz może i coś lepszego 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Mogę nawet wydać 2k, chodzi mi po prostu żeby ktoś polecił mi jakiś sprawdzony model, bądź jakiś dobry sklep internetowy lub w warszawie. Miałem zamiar kupić jakiegoś potwora od MSI, ale z góry wiem że nie wykorzystam tego w 100%, bo korzystam w domu z PC-ta. I problem z tym że nie znam się na laptopach, jak tam wyglądają grafiki i procki bo zawsze byłem zwolennikiem intela i nvidii. 

Opublikowano

Wyglada to tak ze laptopa który Ci wystarczy to Lenovo g510 z i3 i r5. bardzo dobre rozmieszczenie portów, cicha praca układu chłodzenia, niskie temperatury, dobry dostęp do podzespołów, niezłe w tej klasie czasy pracy na akumulatorze.

Ale mankament taki ze chcesz matryca FULL HD to minimum koło 2200-2300 zł

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...