Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki dziwnie grają

Tarize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze słuchawkami, extra super power bass esperanzy za 13 zł w kauflanda <3... no dobra koniec żartów, problem jest taki że grają jak gówno w ogóle bez niskich tonów (tak grały niskimi tonami to nie są żarty), i po prostu słychać same wysokie tony czasem zaleci troche lekkim bassem, nawet w telefonie nie wykrywa jack'a a w PC wykrywa tylko że gra jak gra..

Jaki problem to może być?

Opublikowano

Jeśli na telefonie nie wykrywa, to zapewne jakiś problem z Jack'iem. Zapewne w wejściu komputerowym Jack słabo wyłapuje i są takie efekty, spróbuj poruszać jack'iem, jeśli dźwięk będzie się zmieniał to właśnie ten problem o którym jest mowa. Zwłaszcza takie słuchawki jak " esperanzy za 13 zł kauflanda " robią takie psikusy :P

Opublikowano

Problemu nie ma w niczym. Tak działają ile kosztują czyli miernie zrobione i nie ma co liczyć na dobrą jakość zwłaszcza basów. 

W telefonie nie musi wykrywać bo i tak większość telefonów reaguje tylko na oryginalne do niego słuchawki  ( 4 pinowe ) albo z odpowiednio wyprofilowanym Jackiem 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Problemu nie ma w niczym. Tak działają ile kosztują czyli miernie zrobione i nie ma co liczyć na dobrą jakość zwłaszcza basów. 

W telefonie nie musi wykrywać bo i tak większość telefonów reaguje tylko na oryginalne do niego słuchawki  ( 4 pinowe ) albo z odpowiednio wyprofilowanym Jackiem 

Nie tak działają o wielki znawco tylko jak wyżej kubix pisał jack się spieprzył.

Można zamknąć.

Opublikowano

Nie tak działają o wielki znawco tylko jak wyżej kubix pisał jack się spieprzył.

Można zamknąć.

PS: Lub wejścia na Jack'i w kompie są już tak wyrobione, ale jeśli na telefonie nie działają to wszystko jednak wskazuje na słuchawki. @Ktosiu napisał że nie we wszystkich tel. działają, ja osobiście nie spotkałem się z sytuacją w której telefon nie wykrywa Jack'a, a esperanza to normalna firma i raczej takich słuchawek nie produkuje i Tarize kupił jedne z wielu felernych słuchawek tej firmy. :P

Opublikowano

A co ja napisałem, chyba nie dowidziałeś że Jack jest źle wyprofilowany pod standardowe gniazda i gniazda telefonu, czyli końcówka  jest za mała albo tuleje styków źle rozmieszczone. 0,5  mm różnicy w rozmiarze już powoduje problemy ze stykami.  To błąd w produkcji albo składaniu, np plastiki dystansowe są za cienkie. . 

Nie spieprzył się sam bo nie może, jest spieprzony przez  producenta przy produkcji. 

@ up

Np.  na  telefonach Huawei włożenie słuchawek nietypowych  nie załącza słuchawek albo zawiesza nawet telefon zwierając styki.  

Też bym stawiał na wyrobione styki ale znając renomę tanich słuchawek super jakości po nich nie można się spodziewać mimo krzykliwych nazw. 

Tak przy okazji, przeglądając fora z telefonami czy o zwykłych problemach audio  często spotykam te słuchawki,  mają straszną renomę i głównym powodem jej jest źle wykonany Jack 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...