Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dropienie kluczy

PhaZzeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam do was pytanie. Jak teraz jest z dropieniem kluczy np crimson, coś się zmieniło, jakieś wymagania ?

Prosiłbym o wytłumaczenie jak na obecnej wersji terrari (1.3) efektownie je dropić.

Opublikowano

Mylisz się. Kluczy nie można już scraftować, a molds'y(formy) zostały usunietę, ewentualnie gdy ktoś miał to zostały zamienione na klucze. 

Klucze można wydropić z mobów w zależności od biomu, czyli np. klucz do skrzynki jungle wydropimy zabijając moby z tego biomu.

Co prawda szansa na taki klucz to 0.04%, czyli 1 klucz na ok. 2500 mobów. Klucze są dropione po odblokowaniu Hardmode'a i są przeklęte przez bossa jungli.

Mając klucz bez pokonanego tego bossa jest on bezużyteczny, nie otworzymy żadnej skrzynki. 

Co prawda szansa na zdobycie klucza jest nie wielka, ale można sobie postawić farmę kluczy, jedynie co znalazłem to to można jakoś pomoże : 

http://terraria.gamepedia.com/Guide:Harvesting_Key_Molds

Tutaj mały przykład farmienia : 

https://youtu.be/OLLyXmLTe5g

/skreślone nie aktualne, wyjaśnione niżej

Jeśli w czymkolwiek się mylę to przepraszam i proszę mnie naprostować, myślę, że nic nie przekręciłem. :D

Dość długo nie miałem styczności z tą grą, ale ostatnie aktualizacje zachęciły mocna do nadrobienia braków. ;)

@Edit

Wprawdzie poprawiłeś Emo, że kluczy nie da się scraftować ale sam piszesz błędne informacje.

Od wersji 1.2.3 Meteor Head nie dropią itemów w Hardmode aby uniemożliwić famry tego typu.

Bądź cierpliwy, ja grałem już z pół roku, lecz klucze nie były moim celem. Po update wróciłem do gry, poszedłem do dżungli szukać Plantera Bulb by ją po raz kolejny pokonać, zabiłem 10 przeciwników po drodze i wypadł klucz.  :D

Dzięki, właśnie dlatego napisałem aby mnie poprawiać. :D Ostatnia wersja z jaką miałem styczność to 1.1.2, a sporo się zmieniło i w kilka dni ciężko się mi zorientować.

Ogólnie jak dla mnie tak jak dla Ciebie klucze nie są głównym celem. Dzięki za sprostowanie i przepraszam za wprowadzenie w błąd.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Mylisz się. Kluczy nie można już scraftować, a molds'y(formy) zostały usunietę, ewentualnie gdy ktoś miał to zostały zamienione na klucze. 

Klucze można wydropić z mobów w zależności od biomu, czyli np. klucz do skrzynki jungle wydropimy zabijając moby z tego biomu.

Co prawda szansa na taki klucz to 0.04%, czyli 1 klucz na ok. 2500 mobów. Klucze są dropione po odblokowaniu Hardmode'a i są przeklęte przez bossa jungli.

Mając klucz bez pokonanego tego bossa jest on bezużyteczny, nie otworzymy żadnej skrzynki. 

Co prawda szansa na zdobycie klucza jest nie wielka, ale można sobie postawić farmę kluczy, jedynie co znalazłem to to można jakoś pomoże : 

http://terraria.gamepedia.com/Guide:Harvesting_Key_Molds

Tutaj mały przykład farmienia : 

https://youtu.be/OLLyXmLTe5g 

Jeśli w czymkolwiek się mylę to przepraszam i proszę mnie naprostować, myślę, że nic nie przekręciłem. :D

Dość długo nie miałem styczności z tą grą, ale ostatnie aktualizacje zachęciły mocna do nadrobienia braków. ;)

Wprawdzie poprawiłeś Emo, że kluczy nie da się scraftować ale sam piszesz błędne informacje.

Od wersji 1.2.3 Meteor Head nie dropią itemów w Hardmode aby uniemożliwić famry tego typu.

Bądź cierpliwy, ja grałem już z pół roku, lecz klucze nie były moim celem. Po update wróciłem do gry, poszedłem do dżungli szukać Plantera Bulb by ją po raz kolejny pokonać, zabiłem 10 przeciwników po drodze i wypadł klucz. :D

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

co prawda szansa na zdobycie klucza jest niewielka ?...

haha śmieszne :P nie jest niewielka :D !...

zabiłem około 400 stworów ( mam ten przedmiot od liczenia :P )

i mam już 3 klucze z hallow :)... 2 wywaliłem...

ale aby je uzyskać nie musiałem zabijać 7500 stworów :P...

mam już nawet 2 błogosławione jabłka :D ( przywoływaczka kucyka )

Opublikowano

Wiesz co to znaczy średnio PanTobi? To jest losowe...

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

Tobi nie chwal się ile Ci dropi i po jakim czasie bo u każdego jest to inaczej. A dokładnie jest to po prostu losowe.

Weź pod uwagę że może on nie gra na Expert  Mode gdzie na nim jest wszystko x2.

Co do Twojego pytania Phazzer to osobiście polecam Ci wejść na dany biom z którego chcesz mieć klucz i zrobić sobie małą arenkę. Postaraj się zdobyć banery które lecą z mobów jakie się tam respią i tak farmić klucz. Jeżeli nie jesteś fanem stania i ciągłego robienia tego samego zawsze możesz sobie zrobić tymczasowo Zbroję + Broń do Summonowania minionów i zostawić je do farmienia.

Przydatną rzeczą będzie również Battle Potion oraz Water Candle w celu przyśpieszenia respu mobów.

Pozdrawiam ;)

@Edit: Dodam że efektywnym sposobem jest również przywoływania Eventów typu gobliny i dzięki nim też szybko farmić.

OWSLA-530x200.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...