Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping...

wakus456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

problem mój jest dosyć dziwny - nagłe skoki pingu. Gram na laptopie przez Wi-Fi (zasięg 4 kreski, router podłączony bezpośrednio do PC, internet 10 mb/s) i gdy zaczynam meczyk uproszczony to jest wszystko ok, ping jest stabilny, utrzymuje się na poziomie 75-85 ms. Jednak problem zaczyna się po 5 rundach (potwierdzone info, gdyż 3 razy grałem uproszczony i ciągle to samo), występują nagłe skoki pingów nawet do 1400 ms (dane z net_graph). Najniższy ping wtedy wynosi około 300 ms, więc nie da się grać. I to dziwne, że wtedy też laptop gubi zasięg i to zawsze po 5 rundach. Nie gram na razie turniejówek, bo nie chce sobie spieprzyć (przepraszam za wyrażenie) rangi. Laptop jest czysty, antywirus nie wykrywa żadnych problemów. Czy jest na to jakiś sposób?

Z góry dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie sprawdzałem, gdyż ten lapek jest dosyć "świeży" i mam tu tylko cs'a i fife. Jak to jest bardzo potrzebne to mogę zainstalować cod'a.

Opublikowano

Według mnie to nic dziwnego, skoro przez wi-fi się łączysz. Trochę więcej pakietów trzeba będzie przesłać i łącze ci tego nie wytrzyma. Zainwestuj w kabel (~5zł) i podłącz lapka bezpośrednio do routera.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Podłączyłbym się, ale nie mam zbyt wygodnego rozwiązania by przeprowadzić kabel z jednego pokoju do drugiego, a nie chciałbym, żeby kabel leżał sobie na środku. Nwm, jak to będzie jedyna opcja to tak zrobię.

Opublikowano

Zainwestuj w jakąś dobrą antenę do routera jak już nie chcesz tego kabla. 

Opublikowano

@Kaktus.

Jakby to było tylko przez pokój, ale muszę jakoś dać radę przez pokój, korytarz i 2 pokój :)

Może zaraz rozrysuje w paincie i poradzicie mi jak ten kabel przeprowadzić xD

Proszę bardzo pomóżcie jakoś ogarnąć ten kabel bo na prawdę nie wiem jak zrobić, by był schowany w miarę i nie przeszkadzał nikomu.

nnl6rn.png

Opublikowano

Odświeżam.

Błąd ten w małym stopniu został wyeliminowany, lecz nadal występują skoki pingu (trwające max 3 sekundy) z 45 do nawet 400 ms. Więc jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę o propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...