Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kafejka lola

Mesharsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich chcialbym wam zadac dzisiaj pare pytan czy warto by bylo odtworzyc kafeke lola wygladalo by to tak jest 20-30 komputerow na kazdym jest zainstalowany lol, sa w zestawie sluchawki dobra klawiature oraz myszka, takie pomieszczenie zwiazane z lolem nie wiem plakaty itd

Albo 2 pomysl to otwarcie kafeki np z 3 grami : dota2 , lol , cs go 

Czy bylo by to sensowne , dalo by sie na tym zarobic ?

Zapraszam do opini

Opublikowano

No nawet dobry pomysł. Gdyby to się rozrosło można nawet w takiej kajefce robić turnieje i nagrody oraz byłoby to miejsce spotkań, treningów itd. A te kilka zł za siedzenie i wspólną grę to chyba każdy się pokusi.

Opublikowano

W sumie pomysł nie jest zły.

Chociaz na początek otworzyłbym jedną kafejkę z kilkoma grami.

Pytanie tylko czy ludzie będą chcieli przychodzić i płacić za to zamiast pograć w domu przed komputerem.

Jeśli byłaby fajna atmosfera i w miarę przyzwoite ceny myślę, że mogłoby się udać, zresztą granie w takiej kafejce nie musiałoby się ograniczać tylko do grania solo.

Opublikowano

Jeśli masz ponad 18 lat i chcesz założyć własną działalność musisz zarejestrować firmę, odprowadzać podatek etc. Do tego musisz wziąć kredyt, żeby te 20 - 30 komputerów zakupić. Do tego szybki internet­. Sam w sobie pomysł jest świetny i na prawdę może wypalić.

Opublikowano

Zysk nierównomierny do tego ile wydasz. Kiedyś kafejki przynosiły zyski ale upadły jak każdy już miał komputer u siebie w domu. Wg. mnie nie wypali. Wydasz mnóstwo kasy na sprzęt, dzierżawę lub kupno pomieszczenia a zarobisz ile? 2zł za godzinę gry? A prąd kosztuje, podatki kosztują, konserwacja kosztuje. Pomysł fajny, ale niewykonalny.

Opublikowano

Nie wypał, pomysł dobry, ale 10kompów+sprzęt to około 3tysie za szt, lokal(tylko duże miasto wwa itp. dobre meta sporo kosztuje) wystrój, pensje, + 2/3 duże tv. Pierszy miesiać duże bum, każdy by przychodził zobaczyć, w 2 miechu by zostało z 15 stałych klientów. Dużo lepszą opcją jest zrobić zwykły pub z transmisjami z turnieji. 

Opublikowano

Zysk nierównomierny do tego ile wydasz. Kiedyś kafejki przynosiły zyski ale upadły jak każdy już miał komputer u siebie w domu. Wg. mnie nie wypali. Wydasz mnóstwo kasy na sprzęt, dzierżawę lub kupno pomieszczenia a zarobisz ile? 2zł za godzinę gry? A prąd kosztuje, podatki kosztują, konserwacja kosztuje. Pomysł fajny, ale niewykonalny.

Owszem turnieje by byly organizowane bylo by to zrobione bardziej w miejscu gdzie jest bardzo duzo ludzi oraz ktos powiedzial ze kazdy ma komputer w domu ale to nie prawda bo wiele osob ma komputer ktory nie uciagnie np cs go albo dota 2 :)

10 zlotych na caly dzien to chyba nie taka slaba stawka 5 zl za 4 godziny ale to jeszcze do przemyslenia, ale skoro mowicie ze nie da sie na tym zarobic dobrze to nie mam zamiaru inwestowac, ale jakby ktos dal jakies wskazowki bylo by mi milo

Opublikowano

Takie kafejki dobrze działają w Korei możesz ogarnąć ten temat, ale w Polsce, w tych czasach wątpię żeby to wypaliło tak jak  kolega wyżej napisał. Na początku wielkie Boom a potem stagnacja. A podatki które mamy w Polsce (dochodowy) nie pozwala utrzymać się nawet przedsiębiorcą produkującym towar na sprzedaż a co dopiero usługi kafejkowe, gdzie ludzie chętnych na takie coś będzie bardzo mało.

Opublikowano

Takie kafejki dobrze działają w Korei możesz ogarnąć ten temat, ale w Polsce, w tych czasach wątpię żeby to wypaliło tak jak  kolega wyżej napisał. Na początku wielkie Boom a potem stagnacja. A podatki które mamy w Polsce (dochodowy) nie pozwala utrzymać się nawet przedsiębiorcą produkującym towar na sprzedaż a co dopiero usługi kafejkowe, gdzie ludzie chętnych na takie coś będzie bardzo mało.

Masz rację ..przypomniało mi się powiadomienie podczas ładowania gry ,o restauracji w chinach gdzie zniżki są na podstawie dywizji jaką posiadasz xD

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...