Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z rozdzielczością

Smajdziosz

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam kolejny problem. Otóż bawiłem się rozdzielczością. Tak więc weszłem w panel nvidia i zaznaczyłem pokaż rozdzielczości nieobsługiwane wybrałem 2048x1536 mimo że monitor max ma 1440x900. Wyłączył się monitor ale komp działał. Oczywiście nie jestem tępy i uruchomiłem system w trybie VGA i dałem sensowną rozdzielczość. Ok teraz brakuje rozdziałki 1440x900 w panelu. Jest luka między 1356x coś tam a 1600x200 chyba. Dodatkowo pisze że to są obsługiwane rozdziałki. Odchaczyłem żeby pokazywal nieobslugiwane a one nadal są max do 2048x1536 a brakuje tam 1440x900. Robiłem co sie da usuwałem karte graf z menedżera urządzeń, dokładnie usuwałem sterowniki z pomocą driver sweeper i ccleaner. Dodatkowo problem z grami jest np z csgo i lef4dead 2. Uruchamiają sie w 2048x1536 zamiast 1440x900. Narazie left... nie działa ale cs już tak bo w video.cfg ustawiłem rozdziałkę. Co dziwne cs działa tylko w 1440x900 i 640x... i 740x... a ja chce 1280x768 to się monitor wyłącza i mogę grać na tej rozdziałce tylko w oknie. Też gdy dam np 640x... to są paski po bokach, ekran jest przycięty a wcześniej był ładnie fajnie ekran wypełniony. Proszę o pomoc!

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok kabel był lekko odkręcony dlatego tak było. A o tym wiem z tworzeniem własnej rozdziałki bo to robiłem sam. Szybko poszło xD. Można zamknąć

Opublikowano

W panelu Nvidia jest możliwość stworzenia własnej rozdzielczości. 

zmiana rozdzielczości -> dodaj rozdzielczości -> utwórz rozdzielczość dostosowaną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...