Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z tym DxD?

Burned123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie płci żeńskiej i męskiej potrzebuje was!

Powiedzcie mi jak to jest z tymi tomikami noweli na której bazuje anime Highschool DxD? Ostatni sezon (3) na którym tomiku się skończył? Bo w internecie w niektórych miejscach czytam, że na 8 tomie a znów gdzie indziej, że na 11 tomie.. Może wy wiecie jak to jest? Wiem, że anime strasznie przeskakiwało jezeli chodzi o te tomy ale ciekawość mnie zżera co może być dalej więc pomyślałem sobie, że poczytam trochę.

Opublikowano

Jeśli chciałbyś zacząć czytać to w miejscu, w którym skończył się drugi, nie trzeci sezon, bo ten ostatni został, no, po prostu spieprzony.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Jeśli chciałbyś zacząć czytać to w miejscu, w którym skończył się drugi, nie trzeci sezon, bo ten ostatni został, no, po prostu spieprzony.

Co to ma do rzeczy? Jeżeli jest kanoniczny, to może oglądać czytać.

Opublikowano

Nie, po prostu pozmieniali kolejność, prawie nic z novelem nie ma wspólnego.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jak się chce czytać novelkę to zaczyna się tradycyjnie od początku, szczególnie jeśli chcesz je zacząć czytać po obejrzaniu lub przeczytaniu jakieś marnej animowej czy mangowej podróby. Bo zacznijmy też od tego że trzeba przyzwyczaić się do samego stylu pisania i terminów jak również wielu zdarzeń czy mało ważnych rzeczy, a często nie są takie same. Także jak masz szukać gdzieś w środku tomów to ja odradzam Ci brać się za czytanie tego. Szczególnie, że dodatkowo w przypadku DxD anime nie równa się novelce, a wszyscy którzy Ci piszą gdzie skończyło się anime są wiecej lub mniej poprawni - bo po materiale którego nie było w anime spotykamy ten, co już był, i na odwrót.

Opublikowano

Ja dxd czytalem od tomu 5, czyli po dxd new, tak więc nie prawdą jest co co mówi @selweron.

Przyzwyczaiłem się już po 2 chapterach. Potem tak mnie wciągnęło, ze czytalem po 1 tom na dzien, nawet w szkole czytalem. Teraz niestety czytam po chapter na 3 tygodnie ;) Ale kiedys sie za to zabiore i to skoncze.

Co do novelki dxd to jest bardzo dobra w porownaniu do anime. Tzn. pierwsze dwa sezony byly jeszcze jej wierne, ale w 3 pozmieniali wątki, poprzestawiali kolejność, generalnie zrobili z tego gówno. Więc radzę nie sugerować się tym, ze obejrzales juz borna i po prostu czytać od momentu zakońćzenia dxd new, bo uwierz mi, adaptacje jaką jst dxd born mocno zjebali

Co to ma do rzeczy? Jeżeli jest kanoniczny, to może oglądać czytać.

wlasnie problem polega na tym, ze nie jest kanoniczny. Pozmieniali kolejnosc, pomineli kilka wątków i dodali kilka swoich. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...