Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontakt z dostawcą internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może mało związane z komputerami,ale nie wiedziałem gdzie dać to :P

Otóż dzisiaj w końcu po długich oczekiwaniach oddzwonił operator internetu :P Dzwonił w sprawie odblokowania portów.Powiedzieli,żeby wysłał im ... i nadadzą mi dynamiczne IP (?). Tylko w tym problem,że się śpieszyłem i nei zapisałem co mam im wysłać ;xx Pamiętam,że to coś od routera,jego IP (?) czy coś.Wie ktoś może z was co to może być?Bo tak to będe musiał znów czekać kilka dni...

Opublikowano

Chodzi  mi o to,że teraz weekend to i tak ie pracują,a z dodzwonieniem to też ciężko...

I bardziej zwracam się do tych osób co już miały taki problem :P 

Opublikowano

No i co ci to da, to są dane twoje a nie nasze. Znasz je tylko ty bo dotyczą twojego komputera który trzeba odblokować. Muszą być podane dokładnie tak jak zalecono na ich podstawie zostanie dostosowany switch i serwer . 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To na pewno będzie numer IP , MAC karty , pewnie porty gry albo jakie gry/programy  maja być odblokowane itp czasem dane z umowy 

Opublikowano

A jeszcze jedno...bo to jest internet radiowy i kabel z anteny jest podłączony do takiego małego "klocka" i od niego idzie sobie kabelek ethernet do routera tp link.To oni mi powiedzą gdzie to i czego te IP znaleźć?

Opublikowano

Nie wiem, dzwoń sobie do nich każdy ISP ma swoje ustawienia i wymagania co do konfiguracji 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...