Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unikalny pomysł na serwer, co o nim myślicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Chciałem wam przedstawić swój unikalny pomysł na serwer w minecraft, jest to pomysł na serwer programistyczny, pewnie teraz pomyśleliście "Co, programowanie w minecraft?", jest to możliwe dzięki modyfikacjii ComputerCraftEdu, jest to bardzo przyjemny i fajny mod który uczy programowania, serwer będzie polegać na tym że każdy będzie musiał stworzyć program w tych robotach i im lepszy program stworzy tym więcej robotów dostanie, ponad to będą do zdobycia punkty za które można potem dostać własną działkę ponieważ na poczatek będzie miejsce dla wszystkich nowych gdzie mogą pisać początkowe programy.

Jeżeli gracz nie będzie czegoś wiedział to oczywiście administracja może pomóc, serwer będzie dla każdego, nie ważne ile masz lat i czy ogarniasz programowanie, ten serwer będzie dla początkujących programistów.

Co o tym myślicie?

Tutaj link do traileru modyfikacjii

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Według mnie pomysł jest bardzo słaby. Nie ukrywajmy dla większości graczy czymś dziwnym jest kiedy wymagasz od nich innej integracji ze światem niż kopanie kamienia, a Ty chcesz żeby ktoś uczył się bodajże języka lua. Obawiam się, że serwer tego typu stałby opustoszały lub grała by na nim bardzo mała garstka ludzi.

Opublikowano

@Mavai.

Dzięki za opinię, jednak wolałbym żeby wypowiedziało się więcej osób.

Jeżeli ludzie chcą budować i kopać to idą na Freebuild, bądź creative, jeżeli chcą się bić to idą na survival a na tym serwerze mogli by się uczyć programowania.

Opublikowano

Moim zdaniem pomysł na serwer jest dobry, tylko nie wiele osób się czymś takim zainteresuje. Więc na serwie byłoby pewnie mało, ale stałych graczy :/

Opublikowano

@OmniPL

Może mało osób z mpcforum i z polski, mógłbym jeszcze serwer opublikować na innych forach a nawet zagranicznych forach.

Więc można było by też pograć z ludźmi z zagranicy i się jakoś zaprzyjaźnić.

Opublikowano

ja osobiście pograł bym sobie na takim serwerze. Co z tego że mało osób dla tych 10-15 osób też by się opłacało stworzyć serwer. Ten serwer byłby lepszy niż te serwer EasyHC których jest już w c**j i będzie jeszcze więcej. 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

Pomysł oryginalny, ale biorąc pod uwagę średnią wieku community na serwerach myślę że nie wypali. Teraz serwery działają głównie pod PvP, Survival, etc, etc.

P.S. Używaj kropek przy tak długim tekście, bo mnie osobiście niezbyt przyjemnie się czyta. ;)

signature.png

Opublikowano

Mimo wszystko pomysł jest oryginalny, lecz takich osób jak i na serwerach 'RP' jest mało, a nawet jeszcze mniej.

Wątpię, że wypali, pewnie serwer byłby zamknięty z powodem niedostatecznej ilości graczy.

Opublikowano

Może i fajne ale wątpie czy ludzie to zaakceptują. Nie ukrywajmy że w mc grają teraz dzieci 8-12 lat -, Nie zrozumieją takiego czegoś :D

Opublikowano

Bardzo podoba mi się pomysł, jest innowacyjny i wymaga trochę zaangażowania. Będą na serwerze jakieś rangi premium, typu VIP? :)

Życzę powodzenia w realizacji projektu.

Opublikowano

Dla mnie pomysł epicki, do reklamy dorzucić coś w stylu "chcesz tworzyć własne pluginy? skrypty? naucz się u nas grając" i myślę że trochę graczy się skusi. Pamiętam jak dawno temu grałem na jakimś serwerze z modem computercraft, stworzyłem tam robota któremu napisałem pewien program a ten sam kopał mi tunele o określonej długości a wydobyte surowce wrzucał do skrzynki. Bardzo fajna sprawa :)

Opublikowano

­ZAJ***STY POMYSŁ!

BĘDĘ MÓGŁ SIĘ POBAWIĆ W PROGRAMOWANIE W MINECRAFT.

Z NIE DOCZEKANIEM CZEKAM NA SERWER ;)

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

Nareszcie więcej osób się wypowiedziało, być może będzie coś w stylu nauki pisania pluginów ale jeszcze nad tym pomyślę, niech jeszcze parę osób się wypowie ^^.

Opublikowano

@_Lewis_ 

Niby dlaczego miały by być lagi? Przecież ten mod jest mało wymagający...

@macjoker007

Ten serwer nie jest tylko dla programistów tylko na tym serwerze jest tylko programowanie....

@Bubu1910

Może zrozumieją jak sie dobrze wytłumaczy

Opublikowano

Gdy te wszystkie procesory wybudowane w minecrafcie zaczną taktować, jakie lagi będą, no nie wiem co to będzie.

Wgl. widzę temacik całkiem popularny, czyli jednak ludzie się tym interesują, ale pewnie to tylko taka tam ciekawostka, niezrealizowane marzenie, jak przyjdzie co do czego to nikt nie bd grał, ludzie mają naturalną tendencja do porzucania.

Nie sądzę też by ludzie potrzebowali tego serwera, bo jak ktoś chce po programować to włącza sobie notatnik i pisze : )

Chyba że byś jakieś mega epic wypasione super gui programistyczne na serwerze zrobił, tak by było to ciekawsze i prostsze.

skoro jest tylko programowania, to jest tylko dla programistów, także tych przyszłych lub domniemanych. Bo programista, programuje, że tak Cie nauczę.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...