Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zyra czy Nami

PazdziochOH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja bym wybrała Nami, ma heal, fajne ulti, bańki przez które można kogoś na chwilkę uwięzić, co jest często bardzo pomocne. Generalnie wydaje mi się lepsza niż zyra.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Wybierz tą, która ma większe Cycki oczywiście.

Jeśli chodzi Ci o poke na linii, to Nami będzie lepszym wyborem, ogólnie jest dobra na linii lecz bardzo squishy-tak samo jak Zyra. 

Zyra bardziej podchodzi pod mid/late game gdy z jednym itemkiem AP potrafi ADC robic na Combo, Nami bardziej podchodzi pod peel i ew. engage z ulta czy lapanie killi z Q.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Nami:

Presja - jeżeli gra się agresywnie, gdy używamy "W" na sojuszniku pod turretem, to turret nie uderzy nikogo, jeżeli nie jesteśmy w jego zasięgu

Stun

Przyśpieszenie

Leczenie

Spowolnienie

Czasem ciężko jest trafić z "Q"

Manożerna

Fala w ulcie jest powolna, więc łatwo jest ją uniknąć

Zastanów się jeszcze nad czymś wytrzymałym, typu Thresh, Leona, Nautilus.

Opublikowano

Ja pograłem ostatnio Zyrą supporta i jest dość przyjemna. Co prawda w early hook prawdopodobnie zakończy się śmiercią, ale w late robi za 5 carry, który robi praktycznie więcej od mida. Ma ogromny damage ze skilli, które nie mają aż tak wysokiego cooldownu.

Opublikowano

Nami zdecydowanie, jedyny jej minus jest to że jest bardzo low ale ma stuna podrzucenie z 2 skilli (ulti idealne jak się gra z yasuo w drużynie) oraz leczenie :)

Opublikowano

Ja wolałbym grać nami, ze względu na lepsze możliwości peelowania. Ale zyra potrafi być straszna, jeżeli jest ahead na dolnej alejce.

giphy.gif

Opublikowano

Nami bardziej nadaje się na supp a Zyra na mida :) Bombla - bardzo dobry poke na lini, heal przydatny na leczenie swojego adc oraz piękny ult przydatny do teamfightu

Opublikowano

Nami

Dlaczego :

# Bardziej mobilna

# Lepiej obroni adc

# Fajniejszy ult

# Podrzucenie

# Slow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...