Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo przy zakupie konta

RodiniaMt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,zostałem okradziony na 30zł, opowiem wam od początku, kupiłęm konto do lola przez facebooka za psc 30zł koleś mnie oszukał, da rade jakoś odzyskać kase? słyszałem, że handel na fb jest zabroniony tak samo jak sprzedaż kont.

Opublikowano

Hajsu nie odzyskasz, ale napisz do rito, że gościu sprzedał Ci konto to zbanują :)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Wziął od Ciebie kod psc po czym usunął ze znajomych? Dużo osób tak robi i nie masz szansy na odzyskanie pieniędzy. ­

Opublikowano

Nie odzyskasz, ni ch. Handel na fb jest zakazany,sprzedaż kont także... Kiedyś dałem zaliczke 5zł doładowanie Oragne, koleś podał pierwszy lepszy nick wbiłem w lolkinga jest, ale to konto nie było jego... Jeżeli Ci jakiś nick podał to 100% jakiegos innego gracza.

Opublikowano

Skoro miałeś go na fb oznacza to, że jest to osoba z okolicy? Czemu mu po prostu nie wpierdolisz?

Opublikowano

Skoro miałeś go na fb oznacza to, że jest to osoba z okolicy? Czemu mu po prostu nie wpierdolisz?

Nie wiem czy mam się śmiać, czy pałać. A może jedno i drugie?

Pieniędzy nie odzyskasz. Jeśli masz jakieś dowody to możesz jakoś go zgłosić za oszustwo. 

Opublikowano

Nie wiem czy mam się śmiać, czy pałać. A może jedno i drugie?

Pieniędzy nie odzyskasz. Jeśli masz jakieś dowody to możesz jakoś go zgłosić za oszustwo.

Wątpie w to, że gościowi będzie się chciało łazić po sądach, policjach itp za marne 30 złoty których zapewne i tak nie odzyska, bo jego zawiadomienie policja będzie traktować z najniższą miarą. Niech napisze do rito z prośbą o zbanowanie konta ponieważ osoba xxx nim handlowała i tyle w temacie. Takie moje zdanie, pozdrawiam :)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Regulamin zakazuje handle kontami, więc Ci nie pomogą. W każdym momencie sprzedawca może napisać do supportu że go okradli i odzyskają mu konto. Tobie teraz nic nie pomoże, jedyne co możesz podać dowody, ze kupiłeś konto i je zbanują.

Ty jesteś głupi czy tylko udajesz?? 

// Proszę, abyś nie prowokował takimi tekstami.

Renissance

Opublikowano

Ty jesteś głupi czy tylko udajesz?? 

Oczywiście obrażanie kogoś świadczy o wysokiej inteligencji. Moja wypowiedź była tylko jedną z alternatyw, która może, ale nie musi spowodować odzyskanie pieniędzy. To takie ryzyko, jeśli autorowi tematu porządnie udałoby się zastraszyć oszusta mógłby odzyskać pieniądze, choć mogłoby się takie coś potem zakończyć rozprawą sądową. Nie napisałem że moja propozycja rozwiązania jest najlepszą z możliwych.

Jeśli przemoc fizyczną uznajesz za głupotę, to podaj mi chociażby jeden logiczny argument, dla którego miałbym zaakceptować Twoją przemoc psychiczną, którą przed chwilą na mnie zastosowałeś? Nie jesteś lepszy nazywając kogoś głupim, a jeśli zaraz powiesz "pytanie Ty jesteś głupi czy tylko udajesz to nie obraza" to po wakacjach zapytaj się w ten sam sposób swojego wychowawcę. Oczywiście żeby nie przyczepił zamień "Ty" na "Pan" lub "Pani" jeśli Twoim wychowawcą jest kobieta. Jeśli zaraz mi będziesz próbować wmówić że jesteś dorosłym człowiekiem pracującym itd to zapytaj się śmiało swojego pracodawcę w ten sam sposób. Gwarantowane problemy.

Wracając do tematu: Na Twoim miejscu zebrałbym screenshoty z transakcji, przygotował tekst i powiedział tamtej osobie która Cię oszukała, że albo zwróci pieniądze z oszustwa, albo wyślesz dowody do supporta itd. Jak już odzyskasz pieniądze i tak zgłoś go do Riotu, niech ma nauczkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...