Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza linia startowa

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja korzysta(łe)m z czegoś takiego:

screen -S easyhc java -d64 -server -Xms8G -Xmx28G -Djline.terminal\=jline.UnsupportedTerminal -XX:PermSize=64m -XX:MaxPermSize=128m -XX:+DisableExplicitGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+UseNUMA -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=50 -XX:+UseAdaptiveGCBoundary -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:-UseGCOverheadLimit -XX:+UseBiasedLocking -XX:SurvivorRatio=8 -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:MaxTenuringThreshold=15 -XX:UseSSE=3 -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+AggressiveOpts -jar logixSpigot.jar

Kolosalnej różnicy coś taka regułka nie robi, bo z części reguł sam Spigot i tak nie korzysta, tylko sam proces Javy, ale generalnie warto czymś takim odpalać serwer.

Mamy dopisane więcej rdzeni do procesu i kilka innych rzeczy.

5465845486.png

Opublikowano

Ja korzysta(łe)m z czegoś takiego:

screen -S easyhc java -d64 -server -Xms8G -Xmx28G -Djline.terminal\=jline.UnsupportedTerminal -XX:PermSize=64m -XX:MaxPermSize=128m -XX:+DisableExplicitGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+UseNUMA -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=50 -XX:+UseAdaptiveGCBoundary -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:-UseGCOverheadLimit -XX:+UseBiasedLocking -XX:SurvivorRatio=8 -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:MaxTenuringThreshold=15 -XX:UseSSE=3 -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+AggressiveOpts -jar logixSpigot.jar

Kolosalnej różnicy coś taka regułka nie robi, bo z części reguł sam Spigot i tak nie korzysta, tylko sam proces Javy, ale generalnie warto czymś takim odpalać serwer.

Mamy dopisane więcej rdzeni do procesu i kilka innych rzeczy.

java -server -Xmx20G -XX:+DisableExplicitGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=30 -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:+AggressiveOpts -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+UseBiasedLocking -jar pvp.jar

A co powiesz na to?

4L0M4l0.png

Opublikowano

java -server -Xmx20G -XX:+DisableExplicitGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:MaxGCPauseMillis=30 -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:+AggressiveOpts -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+UseBiasedLocking -jar pvp.jar

A co powiesz na to?

Też w porządku. Tak jak wspomniałem dużej optymalizacji na linii startowej nie można zrobić, więc każda, która nie ma w sobie syfiastych reguł będzie okej.

Na SpigotMC jest temat poświęcony liniom startowym - opinie są podzielone, czy warto stosować jakieś customowe, ale jak zawsze prawda leży po środku, także warto przejrzeć i jakąś sensowną znaleźć.

Ta moja ładnie optymalizowała mi za to ładowanie chunków - to było lekko zauważalne.

5465845486.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...