Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Straszne ściny

qaskai

Pytanie

Opublikowano

Witam. Wiem, że jest to zły dział i proszę o przeniesienie tematu do odpowiedniego. (pisałem to tutaj, bo się spieszyłem) Posiadam laptop LENOVO

sprzed 1,5 roku. Specyfikacja: procesor intel core i5-4200 2.5GHZ

karta graficzna: zintegrowana (ta lepsza AMD Radeon 8500M series)

RAM: 6 GB

Mam taki problem. Prawie w każej grze wymagającej więcej typu GTA V czy nawet w Cvilization V, FIFA 15 mam ściny, które trwają około 5-15 sekund, a potem przez około znowu tyle samo czasu gra chodzi idealnie. Nawet nieraz w COD 1 miewałem taki problem. Zrobiłem test, odpaliłem GTA V w okienku i obok włączyłem program do mierzenie temp. procesora. Przed wlaczeniem gry temp. wynosila okolo 50/60 stopni. Gdy wlaczylem gre temp zaczela podchodzic do 85-89 stopni. Gdy osiagnela okolo 90 stopni zaczynaly sie te sciny i temperatura w czasie tych scin spadla do 75-79 stopni. Gdy sciny ustaly temperatura znowu rosla az do 90 stopni i znowu zaczelo scinac, a temp. spadla do 79 stopni. I tak w kolko. Prosze o odp

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyczyść komputer z kurzu (w laptopach też się da) + zainwestuj w podkładke chłodzącą.

Nie kładź komputera na rzeczach typu kołdra.

Podkładka chłodząca nic tu nie da.

Byłem raz w serwisie komputerowym, przyszedłem w całkiem innej sprawie, rozglądając się po sklepie zobaczyłem ową podkładkę, i powiedziałem sprzedawcy o problemie z grzejącym się laptopem i że jestem zainteresowany ową podkładką, to sprzedawca powiedział mi że ta podkładka na ten problem nic nie da, ona służy jedyne do tego aby wywietrznik ( nie wiem jak to fachowo nazwać :D ) podczas np: leżenia z laptopem na łóżku nie zatykał się, wtedy właśnie podkładamy tą podkładkę chłodzącą i powiedział że jak laptop będzie w naprawie to również mogą mi zamontować dodatkowe chłodzenie w laptopie i to może pomóc w przegrzewaniu się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...