Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne lagi, szybki internet, bardzo dobry laptop. Help.

Degistive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie mam nadzieje że uda wam się rozwiązać mój problem.

Komputer: MSI GE70 2PE APACHE PRO

16 gb ram karta graficzna 2 gb GRX 860M COOLER BOOST

Internet 25mb. Tylko ja używam neta.

Chodzi o to że normalnie lol mi śmiga na sporych fps ale i tak tylko 60 używam. Pingi normal 30-40.

Czasami jak wbijam w tf i walcze albo farmie i ktoś się pojawi to pingi skaczą do 400 i nagle spadaja za 1 sek.

Nic nie pobieram programy mam wyłączone więc nic nie obciąża neta.  I zastanawia mnie co to jest dlatego piszę do was o pomoc..

Sprawdzałem w necie ale nic nie mogę znaleźć ;/ Nic nie pobieram i nadal czasami nagłe pingi są.

Czekam na odpowiedzi.

Kappa.

Opublikowano

kolego też tak mam na laptopie jak gram przez wifi niby tylko jakiś ping podskoczy do 200-300 ale czasami takie coś może zjebać całą grę. Jak gram na laptopie i mam podłączony kabel to wszystko ładnie śmiga :P

Opublikowano

Kabel nie wchodzi w opcje. Powinno być normalnie to jest z*******e WIFI rourter mam 4 m od siebie nie przesunę go bardziej. Na starym lapku bylo normalnie.

Kappa.

Opublikowano

Packet loss - to gubienie pakietów

­Wejdź w cmd i wpisz np: 'ping wp.pl -t' - sprawdź czy ping jest stabilny

[ możesz zrobić to i grać w lola, kiedy lag będzie to sprawdzisz czy nie ma wysokiego pingu ]

#edit

Kablem najlepiej to byś uniknął takich skoków.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Kup normalny komputer z porządną kartą sieciową :v, laptopy nie są do grania ludzie ;_; no chyba że te z gtx 8xx/9xx m ale to drogie w ch.. :D Nasza ukochana gra niestety wymaga więcej internetu niż większość gier więc sie nie dziw że tylko w lolu tak masz

Opublikowano

Kup normalny komputer z porządną kartą sieciową :v, laptopy nie są do grania ludzie ;_; no chyba że te z gtx 8xx/9xx m ale to drogie w ch.. :D Nasza ukochana gra niestety wymaga więcej internetu niż większość gier więc sie nie dziw że tylko w lolu tak masz

Ja jakoś mam laptopa na którym działają wszystkie niemal tytuły a kosztował... 2500 zł. :)

@Top: U mnie było podobnie. Nie wiem czy to w znaczącym stopniu Ci pomoże, ale miałem niemal taki sam problem. Kilka razy zdefragmentowałem dysk, posprzątałem go (na dysku z lolem jest tylko 500 mb innych plików) itp., i nagle laggi zniknęły. :) Nie wiem czy Ci to znacząco pomoże, ale mam nadzieję, że tak. :)

Opublikowano

Przeczytaj jakie pisałem posty. Laptop za 5k nie jest zły omfg...

Mam dwa dyski. Sprawdzę.

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...