Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekrutacja do szkoły ponadgimnazjalnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jak wiadomo, dziś były wyniki przyjęć do szkół, mam w związku z tym pewne pytanie. Gdy zostałem przyjęty, do szkoły którą miałem na 1 miejscu, to mogę jeszcze zmienić decyzję, i iść do tej z np. drugiego miejsca listy ?

Opublikowano

Hej, jak wiadomo, dziś były wyniki przyjęć do szkół, mam w związku z tym pewne pytanie. Gdy zostałem przyjęty, do szkoły którą miałem na 1 miejscu, to mogę jeszcze zmienić decyzję, i iść do tej z np. drugiego miejsca listy ?

jak mają tam jeszcze miejsce i załapiesz sie to możesz. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

No ok, ale jak w takim razie to zgłosić, w szkole podczas składania oryginalnego świadectwa ?

@Edit  W klasie którą mam na drugi wybór jest 42 kandydatów na 32 miejsca, czyli już nie mam co próbować tak ? 

Opublikowano

Jeżeli w internecie się w systemie rejestrowałeś i rejestrowałeś tam szkoły do których chcesz iść do bedzie tam wypisane czy dostałeś się do pierwszej, jak nie to czy do drugiej. Jeśli będzie wypisane że do drugiej to idziesz z papierami do tej szkoły i tyle.­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jeżeli w internecie się w systemie rejestrowałeś i rejestrowałeś tam szkoły do których chcesz iść do bedzie tam wypisane czy dostałeś się do pierwszej, jak nie to czy do drugiej. Jeśli będzie wypisane że do drugiej to idziesz z papierami do tej szkoły i tyle.­

ale temat jest o czym innym, czy ktos kto sie dostal do 1 wyboru moze zabrac papiery i isc gdzie indziej

Opublikowano

@kavoweciastko No mam właśnie te wyniki, że dostałem się do szkoły 1 wyboru, i teraz zastanawiam się, czy mogę jeszcze iść do tej z drugiego.

Nie wiem jak to jest z tym, bo tam gdzie chciałam iść kiedyś, tam się dostałam i tam poszłąm, było to z 5 lat temu. Nie wiem jak teraz jest ale wydaje mi się, że najlepiej będzie iść sie spytać do tej drugiej szkoły czy będą miejsca (w co wątpię, bo pewnie wszystkie zajęte). Jeśli jest wolne miejsce mimo to to idziesz tam z papierami. Ja nielegalnie za swoich czasów zrobiłam że zajerestrowałam 3 szkoł w systemie, a oprócz tego (czego nie wolno teoretycznie robić) dałam papiery poza miastem w pewnych szkołach, prawdopodobnie się tam dostałam (ale nie sprawdzałam, interesowała mnie ta z pierwszego wyboru w systemie jaką ustawiłam) ale miałam to gdzieś i poszłam tam gdzie jeszcze dodatkowo się dostałam. Po prostu idź do tej szkoł drugiego wyboru i się popytaj o wolne miejsca, wtedy ten pierwszy wybór olewasz zwyczajnie.

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jeśli w drugiej szkole masz szansę zostać przyjęty po prostu wybierasz papiery z tej pierwszej - osoby często składają podania do trzech szkół i są przyjmowane w ponad jednej. 

~ ~

Budowniczy
Opublikowano

Myślę, że bez problemu się przepiszesz, z tej drugiej klasy też nie zostaną wszystkie 32 osoby

Opublikowano

To też może być tak, że 1 wybór to szkoła np. z progiem 100pkt, a 2 wybór 120. Też tak się zdarza. No i może Ci nie starczyć. Jeśli to spełniasz, to zobacz teraz to.

Załóżmy, że jest 60 miejsc w drugim wyborze, a zgłoszonych  105. To oni mogą wziąć 60 osób, które mają najlepsze wyniki, a resztę 45 odrzucić. Raczej nie będą zostawiać

pustych miejsc. I tu jest problem, bo nie ma wtedy jak się zmieścić. ;v

343731479829004887779.png

Opublikowano

@MPCTaylor No właśnie wydaje mi się, że tak to będzie przebiegało, osoby z najlepszymi wynikami zostaną przyjęte, a reszta zostanie odrzucona. Trudno, najwyżej pójdę do liceum. Słyszał ktoś z Was o takim czymś, żeby w trakcie roku szkolnego/ lub z roku na rok przenieść się z liceum do technikum? Jest to w ogóle możliwe ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...