Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wywala mi Terrarie (crash'uje) podczas gry.

Rojus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż od ostatniego update (1.3) wywala mi Terrarie (crashuje) podczas gry oraz gdy łącze się z serwerem kolegi i klikne -> Cancel <- równie mi crashuje, próbowałem przestawiać coś w opcjach ale nic nie pomogło. Wymagania mam ponad wymaganych do gry.
Nie wyskakuje mi żaden błąd po prostu Terraria tak jak by się sama zamykała bez mojej wiedzy. Z góry dziekuje za pomoc :(

1359788419-U703653.jpg

Opublikowano

Wyskakuje Ci to, ponieważ Net Framework 4.5 nie jest na Windows XP.

A wiesz może, czy będzie na XP albo czy Terraria będzie jakoś zoptymalizowana do wersji dla XP?

1359788419-U703653.jpg

Opublikowano

A wiesz może, czy będzie na XP albo czy Terraria będzie jakoś zoptymalizowana do wersji dla XP?

Powinna, albo twórcy gry stworzą patch, gdzie Terraria będzie działać na XP albo twórcy net framework 4.5 zrobią to pod xp, ogólnie nie polecam tak starego systemu i radziłbym, aby jak najszybciej przenieść się chociażby na 7, która pod wieloma względami kładzie xp na łopatki. 

Podejrzewam, że twórcy gry, gdy wypuszczali patch 1.3 zapomnieli [choć to wydaje się dziwne] wrzucić net frameworka 4.5, stąd te crashe. No ale, każdy ma swoją teorię :)

Greetings,

Kacu.

Opublikowano

Na windows XP pewien człowiek wymyślił  sposób, sam sprawdziłem.

"To fix these crashes on Win XP SP3 you need to:
1. Go to ../Steam/SteamApps/Common/Terraria
2. Right Mouse Click on Terraria.exe
3. Properties
4. Compatibility
5. Check "Run this program in compatibility mode with"
6. Choose Windows 95 and save.

This helped me, now I don't have any crashes."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...