Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS w CS;GO

Avenstore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od dłuższego czasu miewam duże spadki fps'ów. Nie wiem czym jest to spowodowane, mam ustawienia na low, w tle nie potrzebne rzeczy powyłączane, a i tak z 70fps mam spadki w niektórych momentach do ~15fps'ów. To mój sprzęt:
Karta graficzna: GeForce GTX 650 TI BOOST
Procesor: Intel Core i5-4440

Ram: 8GB

Windows 7 Home Premium 64bit

Zauważyłem że sv i var są wyraźnie zawyżone i są na czerwono, a kiedy są niskie - mam więcej fpsów:

Tutaj są jeszcze ustawienia wejściowe czy tam parametry przy włączaniu gry:
http://scr.hu/29vx/rzz4i
Reinstall nie pomaga, reinstall systemu też.

Opublikowano

Komp się nie przegrzewa? Sterowniki aktualne? 

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Komputer się nie przegrzewa, co do sterów, to nwm, jak mam sprawdzić czy aktualne?

EDIT1: Sterowniki zzaktualizowane, problem występuje dalej.

Opublikowano

Coś w tle Ci musi ładnie bałaganić, może masz jakiegoś wirus'a, albo antyvirus sobie robi skanowanie, podczas kiedy ty grasz.

Opublikowano

Na tym sprzęcie masz 70 fps i to na low? Powinno być przynajmniej 200, coś jest nie tak. Czy aby na pewno komp ci się nie przegrzewa? Sprawdzałeś w ogóle temperaturę czy tylko tak gadasz na oko. Ten skrót SV to jest server, czyli problem jest z serwerem na jakim grałeś. W dodatku jaki zasilacz? może nie wyrabia i stąd takie spadki fps poprzez złe napięcie.

Opublikowano

brtek00~~ komputer mi się nie przegrzewa, 100% pewności. Call of Juarez na high/full idą ładnie 50/60 fps'ów, Portal 2 na full idzie ~90 fps, Call of duty MW3 na full chodzi 70/80 fpsów. Zasilacz to Corsair VS 450W ATX.

Brand~~jaka to była komenda, bo nie pamiętam?

W dodaktu sv było wysokie kiedy grałem lokalnie z botami. Na mm'ach też jest takie wysokie, i przycina przy wszystkim randomowo. Tzn, czasami przy grubszych akcjach wgle nie przycina, a przy prostych czynnościach jak zmienianie broni, czy ruszanie z pozycji, przycina. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...