Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyłączyć odradzanie się w spawnpoincie po każdym wyjściu z gry ?

Omszałek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim.

Jak w temacie. Irytuje mnie, kiedy pójdę gdzieś daleko i muszę kończyć grę, pojawiam się znowu koło łóżka. 

Jeśli nie da się nigdzie w opcjach gry tego wyłączyć, to wtedy mam pytanie, czy istnieje mod, który pozwala taki efekt uzyskać ?

( oczywiście, tak aby po śmierci odradzać się nie w jej miejscu, tylko już koło łóżka)

Wiem, że były już na forum opisane różne mody, ale nie znalazłem takiego co wprowadzałby takie rozwiązanie.

Z góry dziękuje za pomoc :)

Opublikowano

W opcjach nie ma czegoś takiego i prawdopodobnie moda też nie ma. Chociaż jeśli dobrze pamiętam na jakimś serwerze była taka opcja, że respiło się tam gdzie skończyliśmy ostatnio grę. Może jest gdzieś taki plugin, lecz musiałbym go poszukać.

Opublikowano

targaj wyrko caly czas ze soba jakis malutki domeczek jestes w stanie zawsze zrobic wiec myśle ze to najlepszy sposob dla ciebie

76561198013232167.png

Opublikowano

jeśli chcesz możesz grać na serwerze ( własnym i bez ponoszenia kosztów )

po zainstalowaniu pluginu Essentials będziesz miał dostęp do /sethome - czyli postawienia "spawna" dla gracza

jeśli chcesz mogę ci taki serwer oczywiście skonfigurować... będziesz musiał po prostu przed wyjściem z gry

wpisać na konsoli w grze /sethome - i po ponownym wejściu do gry będziesz pojawiać się w tym miejscu

Serwer możesz tak jak powiedziałem mieć prywatny i nie musisz za niego płacić...

ale stałby na twoim PC ( możesz go też wyłączyć jak wyłączysz grę )

Opublikowano

Ogólnie nie ma takiej możliwości dostępnej normalnie.

Jedynie co to takie coś oferuje postawienie serwera na Tshocku, zmieniając wartość w pliku config.json

"RememberLeavePos": false,

na

"RememberLeavePos": true,

W każdym razie tak czy siak Ci co mają update Terrarii 1.3.0.3 nie mają co próbować, ponieważ pod tą wersję gry Tshock powinien niedługo się pojawić. 

Małe przeciągniecie tematu i off dla zainteresowanych:

Pod wersję 1.2.4.1 działa na pewno, ale myślę, że nawet nie ma sensu sprawdzać, gdyż ok. pół godziny temu The Nyx Team zajmujący się najnowszym Tshockiem ujawnili, że jest postęp nad pracą przy plikach.

Myślę, że jeśli nie natkną się na inny problem, to kwestia kilka godzin.

https://twitter.com/NyxStudios

Wybaczcie, ale nie mogę się doczekać działającego Tshocka pod 1.3.0.3. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...