Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płatności-online jak to z tym jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! mam kilka spraw związanych z http://http://platnosci-online.pl/iż mam zamiar zrobić sms'y wiecie jakie na rangi itemki itp i jest sprawa taka że teraz do nich napisałem i będę czekał na odpowiedź lecz nie chcę ... dobra do rzeczy... chodzi mi tu dokładnie o to czy co miesiąc mam się z nimi w jakiś sposób rozliczać w sensie jakiś udział z tych sms'ów mam im oddawać z mojego konta z banku ? znaczy z konta mojego ojca? bo aktualnie mam 17 lat więc jeszcze niepełnoletni :/ dlatego piszę tu pomocy !!! jak mam im to oddawać xD jak coś nie jasno napisałem to piszczie w komach!

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

Żeby zarabiać na sms'ach nie musisz być pełnoletni.

Druga sprawa jest taka, że smsowo rozliczasz się co miesiac, każdego 1 dnia miesiąca, lecz przelew robią dopiero 27 dnia miesiąca <LOL>.

Kolejną sprawą jest, że biorą do siebie 53%, ty dostajesz 47% smsów, lecz później jeszcze odliczają ci na skarbówkę kilka % i coś tam jeszcze.

Podam Ci prosty przykład.

Ktoś wyśle sms'a za 23 zł brutto, ty dostaniesz za niego ok 7/8 zł.

Nie opłaca się tam zakładać konta, ja się na tym 'przejechałem'.

Załóż na dotpay'u.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Nie będziesz musiał im nic wysyłać bo oni sami potrącają z każdego smsa jakąś część dla siebie. Pamiętaj, że w takim przypadku jeżeli dochody przekroczą 3000 zł rocznie z tego sklepu to powinno się rozliczyć z tego w US.

Opublikowano

Dokładnie tak. Trzeba się rozliczać z urzędem skarbowym, a wszystko jeszcze wykazać w dodatkowym PIT. Ogólnie wiem, że nikt tego nie robi, ale gdy w pewnej chwili US rzuci się na internautów i ich kasę, tak jak np. ostatnio na bary mleczne, to dopierdolą wam takie kary, że zaczniecie używać jednowarstwowego papieru toaletowego. Polecam się zapoznać z przepisami.

To jak jazda autobusem. Albo płacisz za bilet, albo raz na jakiś czas dostaniesz o wiele droższy mandat :-/

.

Opublikowano

@ellanore ale jest taka sprawa ok ja wszytko teraz rozumiem tylko oni oferują darmowy sklep sms na mc a mi się nie chce wydawać na sms-shop ze 200 zł bo serwer może być niewypałem i się wszystko za przeproszeniem spierdoli :/ dlatego doradź coś jeszcze w sprawie sklepu sms ;) i wytłumacz o co chodzi z dotpay ;) jakie tam są najważniejsze zasady z tym rozliczaniem itp :P

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...