Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Yasuo

Fast Muerte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , zastanawiam się czy nie pograć sobie trochę yasuo, ale mam problem z wyborem że tak powiem " stylu gry " ? 

Widziałem jak nie którzy dobrzy gracze ( VoyBoy ) miał jakiś tam challange z yasuo czy coś takiego i grał yasuo na pierwszy item z BOTRK'iem i maxował e.

Zastanawiam się czy wybrać właśnie max e i botrk i max q i statika , poradzicie coś ? 

Runki mam takie na yasuo :

Red - ad 

żółte - hp per lv

blue - mr 

quinty - as 

Fast Muerte :>

Opublikowano

Yasuo jest to postać, która ma bardzo duże obrażenia, nawet na 1 poziomie. Ja zawszę Maxuje Q oraz Buduje Kose Statika. Oglądałem również wielu Streamerów, którzy Budują jako pierwszy Item BOTRK. Moim zdaniem składanie jako pierwszy BOTRK jest słabym rozwiązaniem, ponieważ Yasuo jest uzależniony od Szybkości Ataku... Bo co Yasuo by robił bez swojego Q?... Chyba raczej nic... Im więcej Szybkości Ataku, tym mniejszy Czas użycia Q... 

Zamiast Kosy Statika, można złożyć również Widmowy Tancerz. Daje nam więcej na Krytyczne uderzenie, oraz szybkość ataku, lecz jest jedno "Ale"... Widmowy nie ma ładunków, tak jak Statika. Ja zawsze składam Kosę Statika i maxuję Q i gra mi się bardzo dobrze. ;-)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Co do runek to wporządku, na quintach mozna grac takze zwykłe ad.
A co do samego championa to jest naprawde silny, jeszcze gdy jest meta teraz na adc na midzie mówię o (Varus kogmo czy ezrael) tylko poprostu trzeba mieć to wyczucie kiedy postawić ścianę, tak samo jeśli w enemy jest lee sin w jungli nie powinien mieć problemu. Pograj 20-30 gier na normalach championem na midzie/topie aby ogarnąć kontry itp. 
A co do buildu to statik na 1 item to podstawa między innymi dlatego że yasuo będzie miał szybszy push na lane, także statik daje wszystko co jest potrzebne na yasuo czyli attack speed kryta i movement speed. 
A build powinien wyglądać tak : Statik->Buty Berserki->Botrk->Infinity->Last Wrispera->Brutalizer - według mnie :)

Opublikowano

nie ma opcji maxowania E to ci nic nie daje za duzy cd a build to tak jak @1361622928-U485574.pngblackjastrzab tylko ze zamiast last whispera i brutalizera kup GA i omen albo spirit ;]

@privox. co do brutalizera każdy zamiast niego może coś innego kupić ale last whisper na większości postaci AD to podstawa, w dodatku przy takiej mecie co mamy teraz :)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngblackjastrzab dobrze ze napisales ze przy wiekszosci bo teraz wejdz na lola odpal niestandardowego wez yasuo i przeczytaj co daje ulti xD praktycznie za kazdym razem zaczyna sie teamfight z ulta yasuo dlatego lastwhipser to stracony item dla niego ktory mozna zastapic itemem pod tanka lub pod lifesteal jak hydra itd

Opublikowano

BOTRK jest słabym rozwiązaniem, ponieważ Yasuo jest uzależniony od Szybkości Ataku... 

Bo oczywiście botrk nie daje attack speeda  ;) Ani trochę.

Grając przeciwko ap casterom dobrze jest maxować e, na topie raczej maxowałbym q. Co do buildu to bardzo mocno zależy od tego przeciwko komu grasz i czy masz trudną linię.

giphy.gif

Opublikowano

^ wszędzie znawcy :rolleyes: xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD xD
oglądaj streamerów lub spróbuj dobrać własny styl gry =] nie słuchaj nikogo bo w dupie zostaniesz ;]

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngblackjastrzab dobrze ze napisales ze przy wiekszosci bo teraz wejdz na lola odpal niestandardowego wez yasuo i przeczytaj co daje ulti xD praktycznie za kazdym razem zaczyna sie teamfight z ulta yasuo dlatego lastwhipser to stracony item dla niego ktory mozna zastapic itemem pod tanka lub pod lifesteal jak hydra itd

@privox. Tylko że mając last whispera który anuluje 30% danego pancerza przeciwnika bijemy o wiele więcej co po 40 minucie gry jest widoczne gołym okiem, a co do ulti yasuo to jeśli nie mamy jakiejś nami/janny czy malphite w teamie to nie zaatakujemy z ulti więcej niż 3 osób :D 

Opublikowano

Żeby Yasuo był dobry w tf to jest potrzebna synergia np Malphite z tym ultem to tf powinny być wygrane ;d Jeżeli chodzi o Early to oczywiście maksujemy Q a potem w dasha E, na początek zbieramy na statika --> Infinity -> botek --> buty --> ostatni szept --> Krwiopijec ;d 

xD 

Opublikowano

postanowiłem zrobić po swojemu ( troche przy pomocy xpeke xD ) i robię tak : 

zaczynam tak : 

1 lv - q

2 lv - e

3 lv -q

4 lv -w

maxuje pozniej e 

buduje malego botrk , skladam statika , buty  , koncze botrka , ie , lw i ga i swietnie to dziala <3

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA 

Fast Muerte :>

Opublikowano

Ja bym dał tak

1 - Q

2 - E

3 - Q

4 - W

5 - Q

Reszta twój wybór.

Co do botrka,  to ja bym nic nie rashował czyli złożyłbym Korderlas , następnie całego statikka i reszta. Masz dmg + kryt + szybk. atk. i gnoisz przeciwnego lanera. Pamiętaj , że nie na każdą grę przyda się taki build !

sey5xr8jfxvz_t.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...